• Anonym (A)

    Hur vet ni att det räcker med barn?

    Anonym (Barnalängtan) skrev 2019-11-07 14:08:31 följande:

    Jag tänker väl att ett till gör ingen skillnad att ha två eller tre, vi kan bo kvar i samma hus då vi har två rum "över" (lekrum + kontor). Bilen rymmer 5 personer och man inser att man hade allt för mycket barnsaker i onödan när barnen var små, mycket går ju att köpa begagnat också. 


    Min man argumenterar just för att ex att det blir så mycket dyrare att resa, men fom nästa år går äldsta inte som barn längre (12år). Han säger att vi inte kommer kunna umgås hela familjen då någon måste passa bebisen. Ex om vi ska gå på bio eller göra en aktivitet som inte är anpassat för att ta med småbarn. Om vi reser kan vi inte göra saker ihop, som att dyka, utflykter eller bara åka skidor. Och visst har han rätt men är det skäl nog, det handlar om några få dagar av ett år?


    För honom är det skäl nog, varför kan du inte respektera hans argument och hans ovilja att skaffa fler barn?

    Och det är ju inte bara några få dagar om året. Hela bebistiden kan bli ett enda långt kaos, det vet man inte innan.
  • Anonym (A)
    Anonym (Sally) skrev 2019-11-08 13:49:56 följande:

    Nu kommer jag vara en riktig partydödare men här är mitt argument för att inte skaffa en trea.

    1) vad händer om något går snett, barnet dör i magen eller föds med sjukdom (pga av min och mannen nu börjar närma oss 40), tänk om denna drömbilen familjens stora sorg som kommer ligga som en blöt filt på oss i all tid?

    2) om barnen kommer upp i tonåren, kommer vi räcka till att ge stöd med läxor men också det mentala stödet o en ganska känslig period om vi samtidigt ska underhållaren liten?

    3) vad händer om vi går isär? Kommer jag ha råd att hitta en fyra i den stad jag lever i (dyrt)?

    4) vad händer med relationen om en trea blir värsta kolokbarnet eller högintensiv? Orkar vi år av dålig sömn och noll egen tid?

    5) vad händer om jag drabbas av förlossningsskador insemination tid när sjukvården går på knäna och nyblivna mammor kastas ut från vården fortare än kvickt?


    Det är saker som man också ska ha i åtanke, naturligtvis. Man vet vad man har, inte vad man får. Sedan tror jag ju ändå att få ångrar sina barn, men visst kan livet bli mycket mer annorlunda än man tänkt från början.

    Det viktigast är, tycker jag, att båda vill med hela hjärtat.
Svar på tråden Hur vet ni att det räcker med barn?