Inlägg från: riboflavin |Visa alla inlägg
  • riboflavin

    Fuck-off-kapital

    Fliselisan skrev 2019-11-10 07:34:14 följande:

    Vi är gifta, så allt vi har är ju gemensamt. Har nästan en årslön sparad, tillsammans, men ser detta som viktiga pengar att ha om något stort går sönder i hemmet, osv.


    Jag kan tycka att det är en bra idé att ha lite pengar på ett eget konto, har sett lite för många vänner/bekanta som när de velat bryta upp fått de gemensamma kontona tömda och fått stå utan pengar till bodelningen gått genom. Eller ännu värre ee som tyckt sig ha "gemensam ekonomi" som fått ett ganska brutalt uppvaknande när de insett att partnern står på allt som är att betrakta som värdefullt medans de själv äger en jävla massa gardiner och uppäten mat.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Fliselisan skrev 2019-11-10 12:46:32 följande:

    Förstår hur du menar, men alla konton man har som gift delas vid en bodelning. Eller menar du ett hemligt konto?


    Absolut delas allt, men det är lätt för ena parten att undanhålla "gemensamma" pengar genom att föra över till ett privat konto. Då står man plötsligt helt utan pengar tills en bodelningsförrättare har snokat reda på dem. Jag menar att man ska ha en summa som man garanterat har tillgång till i en kris. På ett gemensamt konto finns alltid risken att de hamnar någon annanstans.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    PH76 skrev 2019-11-10 15:26:44 följande:

    Pengarna på ditt eget konto är också ur spel tills bodelningen är klar, tar du från dem så kan du bli återbetalningsskyldig till din partner/xpartner.

    Det är detta många inte förstår, det är inte dina pengar oavsett var de ligger.


    Men man har dock tillgång till att använda dem, och sen får man i bodelningen reda upp resten, står man med noll kronor på kontot är man väldigt utsatt. Det år ju knte sp att tillgpngarna fryses och man inte får handla, betala räknkngar etc. tills bodelnkngen är klar. Man kan inte köpa mat, man kan inte transportera sig etc. Det är en riktig klassiker att ena parten tömmer det gemensamma kontot (tillfälligt) vid en separation och den andre står där helt utan en krona.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    PH76 skrev 2019-11-10 15:29:23 följande:

    Sen så skulle jag också direkt ta ut skillsmässa om jag upptäckte att min fru försökte gömma undan pengar från familjen.


    Nu tror jag du medvetet missförstår mig, vem har pratat något om att gömma pengar, det är ju fritt fram att öppet ha ehet kapital. Ska man ha "fuck of-money så ska de inte ligga på ett konto någon annan har tillgång till. Risken är nämligen att man vaknar upp utan dem när man bett den andre personen att just "fuck off". Det säger sig självt. Har man inget behov av "fuck off- money" så behöver man nog inte heller vara orolig att en partner ska jävlas med en ekonomiskt.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Fuck-off-kapital