• Anonym (Dm)

    Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?

    Hur är bostadssituationen där ni bor? Jag tycker det låter hemskt! Jag skulle må så dåligt av att bo med henne, och din man som gör henne en björntjänst genom atr dalta och samtidigt skapar han onödig frustration för dig. Hur länge ska du behöva bevittna dessa klantskallar? Jag antar att du inte har nånting att säga till om.

    Kan hon få heltid den dag hon hittar en bostad? Hur har hon tänkt att finansiera möbler? Jag skulle nog fokusera mer på att hon måste flytta, och vad som krävs för att det ska kunna gå igenom.

  • Anonym (Dm)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-11-11 08:28:58 följande:

    Jag tycker man i första hand kan kräva att du inte är hemmafru när ni inte har råd med det!


    Ts har sparat pengar för ändamålet. Jag tycker att det är hennes ensak vad hon använder sina egna pengar till. De ska definitivt inte spenderas på ett särkullbarn.
  • Anonym (Dm)
    Anonym (T) skrev 2019-11-11 20:40:06 följande:

    20 åringens mamma är död.

    Ts vill ha mer pengar kvar varje månad så hon kan hitta på kul saker/köpa mer.

    Då kom hon på denna "strålande ide".

    Ts är inte intresserad av varken fakta eller resonemang. Som jag kan läsa av hennes ord är hon för girig för det.


    Ts har lagt undan en halv miljon för att kunna stanna hemma och ta hand om sin familj. Det tycker jag låter som en stark kvinna som har sett till att arbeta för något hon önskar och vill ce sin familj.

    Naturligtvis tycker inte du det för den här kvinnan råkar vara en "styvmor" och då ska hon såklart bete sig som en livegen, helst sova i källaren rakt på betonggolvet, inte unna sig själv nåt, upplåta sin dröm och sitt sparkapital på särkullsbarnet.

    Och att hon tänker på hur 20-åringen ska kunna försörja sig själv om något händer, det är så klart bara dimridåer för hennes girighet.
  • Anonym (Dm)
    Akidoki skrev 2019-11-12 17:26:42 följande:

    Snarare verkar du ha en massa information som ingen annan har. Det är lite märkligt.


    Vad konstigt! Jag verkar också ha fått tillgång till samma information som nikha? Vi är alltså bara två stycken som vet hur man använder "visa endast"? Oavsett vilken enhet vi använder. Wow!
  • Anonym (Dm)
    Akidoki skrev 2019-11-12 20:10:35 följande:

    Men hur den scenen utspelade sig vet vi inte. Vi kan bara konstatera ts redogörelse av den.

    Ja det är skillnad. Men jag har inte sett någon göra skillnad på det på det här forumet. Det är ett kräk ur dig forum på många sätt och det saknas nyanser.


    Jag har sett många trådar som gjort skillnad. Om alla tar sig tid att läsa, försöka förstå och diskuterar seriöst. Men ofta när det gäller en styvmor så är det många som blir provocerande om en styvmor känner sig frustrerad, många har så otroligt många fördomar och har ingen aning om den maktlöshet många kvinnor får finna sig i bara för att de valt en man som har ett barn sen tidigare. En del kräks nog ur sig sina egna obearbetade barndomstrauman.

    Jag ser inte en girig kvinna som hatar sin mans dotter, jag ser en kvinna som bara kan finna sig i hur hennes man väljer att hantera sin dotter och som kanske hade behövt reda ut var hon ska lägga fokus. Kanske inte på hur mycket dottern ska betala utan hur man hanterar en förälder som styrs av det nikha kallar för guilt parenting. Pappan är den som har en relation både till sin fru och till sin dotter, det är hans ansvar att se till att de har ett upplägg i hushållet som fungerar för alla. Det hade enligt mig varit betydligt mer intressant att diskutera än vilken siffra som man borde sätta på månadsavgiften.

    Den här tråden som så många andra förstötdes av ett långdraget meningslöst tjafs mellan några som hellre ville ha rätt än att göra rätt.
Svar på tråden Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?