• Anonym (H)

    Vilka jobb är minst stressiga generellt?

    Anonym (Minst?) skrev 2019-11-13 14:29:55 följande:

    Vilka jobb är minst stressiga generellt?

    Hur orkar förresten folk jobba på snabbmatställen med mycket kunder?


    Jag tror det är svårt att svara på. Det är inte lätt att ställa sig i någon annans skor. Dessutom hänger det mycket på arbetsgivaren om det blir stressigt eller inte. Ett och samma yrke kan vara stressigt hos en arbetsgivare med dålig styrning och kontroll men helt ok hos en annan.
    Sen måste man se vad som utlöser stress. Att ha många kunder men arbeta med repetetiva moment där du kan släppa jobbet när man går hem kan vara stressigt och jobbigt. Men, du har kontroll över situationen, det finns inga osäkerhetsfaktorer att ta hänsyn till. Andra jobb, ofta mer komplexa, kan ha så mycket osäkerhet, dåliga chefer och omöjliga situationer att göra ett bra jobb.


    Lägg på en personlighet att vilja göra ett bra jobb... så kan det sluta rakt in i väggen.

    Jag vill skilja på tidspress och stress.

    Själv skulle jag bli oerhört stressad av att jobba under pressade situationer i vården, det människor riskerar att fara illa.
    Samtidigt kan jag mycket väl förstå att snabbmatställena kan vara jobbiga, ofta högljutt och slamrigt och det verkar varmt vid spisarna.

    Finns det ostressiga jobb? Eller icke tidspressade då? Allting verkar ha en deadline nu för tiden och övervakas och mätas, men kanske trädgårdsmästare på en kyrkogård? Hm... tål att fundera på. Jag kan mycket väl ha fel.

Svar på tråden Vilka jobb är minst stressiga generellt?