• Anonym (S)

    Vilka jobb är minst stressiga generellt?

    Detfinns ju olika typer av stress. I en snabbmatrestaurang är det ju många nya kunder och man ska vara trevlig och effektiv. En del kan aäkert uppfatta det som stressande.

    Inom vården har man ett väldigt stort ansvar över mäniskor och det kan bli väldigt srora konsekvenser om man gör fel, vilket kan vara stressande för andra. Så jag tror inte att man kan svara generellt uran det är delvis individuellt. Men det brukar ju hävdas att man känner mycket negativ stress inom jobb där man har liten möjlighet till inflytande och påverkan. Men jag tänker att även jobb med stor frihet kan vara väldigt stressande eftersom de lägger stort ansvar på individen.

  • Anonym (S)
    camomill skrev 2019-11-14 06:42:11 följande:

    Oj! Jag har snarare upplevt det motsatta. Inom äldreomsorgen och hemtjänsten var det alltid massa spring och arbetsuppgifterna var riktigt tight planerade som gjorde att du knappt hann med. Inom LSS:en (boende, daglig verksamhet och satellitlägenheter) har vi alltid haft gott om tid till annat än mat, dusch och medicin. Där fick vi alltid tillgång till tre tjänstebilar om vi ville göra något särskilt med brukarna. Planera in aktiviteter var inga problem och aldrig något tjafs om att ta in extra personal för detta ändamål.


    Det är väl inte motsatt mot vad M skriver utan samma sak? Ni tycker båda att LSs var mindre stressigt än hemstjänsten?
  • Anonym (S)

    Personligen upplrver jag mest negativ stress nör jag känner att jag inte gör ett bra jobb (eller så bra som jag skulle vilja). Om det sen beror på tidsbrist, bristande kompetens/erfarenhet, otydliga riktlinjer eller andra inre eller yttre omständigheter spelar mindre roll.

  • Anonym (S)
    camomill skrev 2019-11-14 06:53:02 följande:

    Nej alltså gud förlåt! Läste det som att hon tyckte LSS var mycket stressigare. Aja, får skylla på att jag snart slutar jobba och kanske är något trött :)


    Inom äldreomrorgen då.? :) (eftersom du är så trött)
Svar på tråden Vilka jobb är minst stressiga generellt?