• camomill

    Vilka jobb är minst stressiga generellt?

    Anonym (M) skrev 2019-11-13 14:38:04 följande:

    Av de jobb jag haft har det varit minst stressigt att jobba inom LSS, har jobbat på boende och daglig verksamhet. Man har mer tid än inom äldreomsorgen och gör mycket roliga saker tillsammans tex baka, laga mat, åka på utflykter. Det finns inget krav på att producera, utan bara hjälpa människor med det de behöver hjälp med.


    Oj! Jag har snarare upplevt det motsatta. Inom äldreomsorgen och hemtjänsten var det alltid massa spring och arbetsuppgifterna var riktigt tight planerade som gjorde att du knappt hann med. Inom LSS:en (boende, daglig verksamhet och satellitlägenheter) har vi alltid haft gott om tid till annat än mat, dusch och medicin. Där fick vi alltid tillgång till tre tjänstebilar om vi ville göra något särskilt med brukarna. Planera in aktiviteter var inga problem och aldrig något tjafs om att ta in extra personal för detta ändamål.
  • camomill
    Anonym (S) skrev 2019-11-14 06:44:14 följande:

    Det är väl inte motsatt mot vad M skriver utan samma sak? Ni tycker båda att LSs var mindre stressigt än hemstjänsten?


    Nej alltså gud förlåt! Läste det som att hon tyckte LSS var mycket stressigare. Aja, får skylla på att jag snart slutar jobba och kanske är något trött :)
Svar på tråden Vilka jobb är minst stressiga generellt?