Inlägg från: PelloBello |Visa alla inlägg
  • PelloBello

    Skolplikt - få syskon

    I höst börjar vår son förskoleklass.

    Senare på året är vi beräknade att få ett syskon till honom.

    Men jag började fundera på hur det fungerar med skolplikten och tänker att nån mer här måste väl haft skolbarn som fått syskon.

    Alltså, säg att syskonet kommer mitt i skolvecka.

    Hur fungerar det då med skolbarnet som har skolplikt? Får denne vara hemma en-två dagar och träffa sitt syskon eller måste man dra upp barnet och köra iväg till skolan i en så speciell tid? ????

    Bara nyfiken på hur det brukar fungera :)

  • Svar på tråden Skolplikt - få syskon
  • PelloBello

    Tack för alla svar!

    Jag är säker på att min son inte kommer kunna släppa sitt syskon.

    Jag vet också att avbrott som skolan kan vara skönt.

    Det jag var mer inne på är om tex, vi kommer hem på kvällen med bebisen, då måste ju sonen sova för att orka upp till skolan dagen efter. Ska man behöva bråka om det, eller brukar det gå att vara hemma en dag för att landa, alla liksom. Handlar alltså inte om en längre tid, utan en dag eller så. Kan ju även vara så att han behöver vara hos mormor eller moster under tiden, att det sker nattetid, ja ni vet, man har ju ingen aning.

    Förstår ju att det bästa är att prata med skolan sen, tänkte bara se hur det fungerat för andra, då skolvärlden är helt nytt för oss :)

  • PelloBello

    Jag tänker att det kanske är skillnad på att få ett syskon och att åka på resa.

    Handlar ju inte om en längre tid, utan kanske 1-2 dagar beroende på hur allt går liksom.

    Men det får visa sig vad skolan säger :)

  • PelloBello
    mammabitch skrev 2020-08-14 08:59:43 följande:

    Å ena sidan, det är ju inte så mycket skolan kan göra om ni håller ert barn hemma ett par dagar.oavsett om det är beviljad ledighet eller inte ...

    Å andra sidan är det kanske skönt för ett barn att någonting är som vanligt när allt hemma förändras i och med syskonets ankomst.


    Jo men jag pratar ju om 1-2 dagar.

    Säg att barnet föds och vi kommer hem sent på kvällen, ska vi då behöva tvinga sonen att sova tidigt och köra honom till skolan dagen efter. Att han inte får vara delaktig och knappt ens träffa sitt nya syskon. Det är det jag menar.
  • PelloBello
    Linnea.12 skrev 2020-08-14 13:40:28 följande:

    Så du planerar inte att vara kvar på bb? Du kanske rekomenderas vara kvar på bb och pappa får åka hem. Förbered istället med vem som kan vara barnvakt åt ert första barn.


    Klart vi har familj som tar hand om honom. Det var ju inte det det här handla om.
  • PelloBello
    Linnea.12 skrev 2020-08-15 10:55:24 följande:

    Du verkar stressad. Ta en sak i taget. Antar att ditt barn knappt hunnit börja i förskoleklassen ens. Landa i det först några dagar sen kan du ju fråga läraren. Tycker det var en märklig förklaring att du skulle komma hem sent om du ligger kvar på BB.. men du behöver inte förklara mer än att du önskar ha barnet hemma några dagar efter att du kommit hem, som du känner i dagsläget. Det går säkert bra!


    Jag är inte det minsta stressad, jag slängde ut en fråga för att jag undrar hur det brukar vara, då jag vill vara förderedd.

    Hur kan det vara en märklig förklaring? Är man inte förstföderska och framförallt i corona tider så stannar man inte kvar på bb om det inte är medicinskt nödvändigt. Jag gav bara ett exempel, inte ett beskrivning I exakt hur det kommer bli.

    Självklart kommer jag fråga skolan sen när det är dags. Men som sagt, så ville jag bara höra hur andra har gjort, och hur det har fungerat för andra.
Svar på tråden Skolplikt - få syskon