Inlägg från: Anonym (Jennie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jennie)

    Vilka tips vill ni ge till nyblivna föräldrar?

    Hitta lösningar på dom problem som kommer att dyka upp!

    Låter som en självklarhet men det är det uppenbarligen inte för många har jag märkt i min omgivning och på nätet. Många blir nästan apatiska och sitter livrädd på en pinnstol hela dagen för att de inte ser hur de kan lösa olika hinder och problem och faller utmattad ihop i famnen på partnern på eftermiddagen och gråter över hur jobbigt allt är och hemmet är kaos.

    Fundera över hur vardagens måsten funkar med en bebis och klura ut hur ni löser tvättstugan tre våningar ner i källaren, handla utan barnvagn, hur man duschar med en vaken bebis, gå ut med hunden när man måste amma och andra praktiska måsten.

  • Anonym (Jennie)

    Inse att ni inte alltid faktiskt vet bäst.. Ibland måste man lita på expertisen och ta råd och stöd från BVC, barnläkare, veterinären och allt annat som faktiskt kan veta bättre än er om vissa saker som gäller barn. Magkänslan kan faktiskt ha fel!

  • Anonym (Jennie)

    Stanna kvar på BB!

    Ha inte så panikbråttom hem efter förlossningen utan använd tiden BB är till för. Få råd, ta stöd och hjälp, se till att ställa alla korkade frågor, lär känna barnet, få igång amning ordentligt. Ta det lugnt och njut av första dagarna i lugn och ro med kompetent personal omkring sig som kan lugna ner dig när du tycker bebis har lustig färg, andas konstigt eller du har blodat ner hela sängen. Det finns liksom en anledning till att BB finns, glöm inte det!

Svar på tråden Vilka tips vill ni ge till nyblivna föräldrar?