Inlägg från: Anonym (Vems) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vems)

    Vems ansvar är det att skydda sig?

    Vems ansvar är det att skydda sig i förhållandet egentligen? Jag, kvinna, har alltid stått för skyddet, men börjar bli lite trött på det eftersom att det är ju främst min man som vill ha sex och då känner jag nästan att det är hans sak att skydda sig. Är less på biverkningar med. Hur hade ni tänkt?

  • Svar på tråden Vems ansvar är det att skydda sig?
  • Anonym (Vems)
    Anonym (55) skrev 2020-12-01 20:38:33 följande:

    Vill ni ha barn?


    Ja.
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Anonym 666) skrev 2020-12-01 20:40:46 följande:

    Varför använder ni skydd alls i så fall?


    Vi vill inte ha barn än, annars skulle vi ju inte skydda oss. Det är det tråden handlar om, skydd.
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Anonym 666) skrev 2020-12-01 20:40:16 följande:

    Den som inte är redo att bli förälder.


    Då blir det min man då i sådana fall.
  • Anonym (Vems)
    Anonym (A) skrev 2020-12-01 20:53:28 följande:

    Bådas


    Så jag ska äta p-piller och han använda kondom?
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Ja) skrev 2020-12-01 21:06:20 följande:

    Självklart bådas ansvar. Om du inte mår bra av Hormoner så får du helt enkelt diskutera med honom om att du tänker sluta med detta och fråga vad han är mest bekväm med. Säkra perioder i kombination med kondom eller kondom hela tiden.

    Tycker heller inte det låter kul när du beskriver att det är han som vill ha sex? Du ska ju inte ha sex om du inte vill?


    Han kan inte använda kondom, han kan inte få orgasm med kondom.

    Det är främst han som vill ha sex ja, jag har inte den lusten eller intresset för sex, men för förhållandet har jag det såklart ändå. Men jag kan tycka det är mest hans ansvar att skydda sig då eftersom att det är han som vill ha sex?
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Ja) skrev 2020-12-01 21:12:11 följande:

    Jag förstår inte resonemanget att ställa upp på sex om du inte vill. Men jaja. Om du mår dåligt av hormoner ska du naturligtvis inte ta piller. Då får ni diskutera antingen säkra perioder eller kondom. Säkra perioder är ju inte 100 säkert, det är då det han får fundera över. Är han villig att ta den risken för att få orgasm? Eller ska han köra kondom och acceptera att inte få orgasm?

    Det handlar inte om vems ansvar det är utan att hitta en lösning som fungerar


    Ok så även om det bara är han som vill ha sex så ligger även ansvaret på mig att det inte blir barn. Bara så less på det. Nej han vill ju ha orgasm såklart, annars är det ju onödigt att ha sex. Svårt. Och med säkra perioder måste man ju ha uppehåll vissa perioder, tror jag inte att han vill heller.
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Ja) skrev 2020-12-01 21:24:34 följande:

    Nej det är inte svårt. Du mår inte bra av p-piller. Så sluta med det. Alternativen är säkra perioder eller kondom. Han får välja. Ja han kan inte ha sex varje dag hela månaden då. Men någonting kanske han får offra? Om du inte mått dåligt av hormoner hade det inte funnits anledning att sluta med piller. Men nu gör du det och då får ni ta konsekvenserna av det.

    Dwt är alltid bådas ansvar att hitta ett skydd som fungerar. P-piller fungerar inte. Då får ni hitta andra alternativ. Troligtvis på bekostnad av att han får ha sex med kondom 2 veckor per månad, eller strunta i sex helt dom två veckorna.


    Må dåligt kanske är att ta i men min sexlust har gått från låg till obefintlig, samt ömma bröst till och från. Så egentligen är det väl kanske inte skäl till att sluta med p-piller. Hade varit en annan sak om jag hade konstant ont i huvudet eller liknande men det har jag ju inte. När finns det skäl till att sluta med sina piller egentligen?
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Ja) skrev 2020-12-01 21:35:09 följande:

    Det är skäl nog! Min egen erfarenhet är att man inte märker hur dåligt man mår av dem. Mitt liv blev totalförändrat när jag slutade. Jag upplevde alltså inga biverkningar när jag började, men det har långsamt smugit sig på och jag förstod inte förens jag slutade hur mycket som faktiskt var kopplat till mina ppiller.

    Det är du som ska avgöra om du mår dåligt av dem. Du störs av minskad sexlust och har ömma bröst. Är detta besvärande så SLUTA med dina ppiller. 


    Ja innan jag slutar måste jag få min partner till att använda kondom då. Om han inte tycker det är skäl nog då för mig att sluta med mina piller?
  • Anonym (Vems)
    Anonym (Typ) skrev 2020-12-01 21:27:51 följande:

    Han har sex med någon som egentligen inte vill och vägrar ta ansvar för att det inte ska bli barn. Något går rejält snett när han tänker (försöker tänka).

    Är det här verkligen en man du vill leva med?


    Ja jag vill leva med min man annars hade jag skilt mig.
Svar på tråden Vems ansvar är det att skydda sig?