Inlägg från: Anonym (Signe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Signe)

    Hans dotter blir sur varje gång jag fyller år.

    Det är samma visa varje år och det blev likadant i helgen då jag fyllde år. Får inte höra ett grattis från henne utan det är bara sura miner, hon ifrågasatte tom sin pappa varför han köpte en present och en liten tårta till mig.

    Det som irriterar är att hon själv gladeligen ger mig långa listor på vad hon önskar sig när hon själv fyller eller det är dags för jul. Har inte heller gjort henne nåt men hon blir helt galen av svartsjuka när det kommer till min födelsedag eller om det är alla hjärtans dag och han ger mig rosor.

    Är det fler som känner igen det här? Ska jag börja med att sluta ge henne nåt när hon fyller?

    Hon är 19 år gammal dessutom.

  • Svar på tråden Hans dotter blir sur varje gång jag fyller år.
  • Anonym (Signe)
    Fiona M skrev 2021-01-17 11:12:36 följande:

    Ta inga konflikter utan fråga bara lugnt ?hur menar du?? om hon drar igång.


    Jag har varje år bara låtit det vara. Detta år var det bara vi hemma ändå pga det här med coronan men hon har gjort bort sig tidigare år när jag fyllt år när vi har haft folk över. Nu börjar jag bli irriterad för hon är vuxen.
  • Anonym (Signe)
    Fiona M skrev 2021-01-17 11:12:36 följande:

    Ta inga konflikter utan fråga bara lugnt ?hur menar du?? om hon drar igång.


    Jag har varje år bara låtit det vara. Detta år var det bara vi hemma ändå pga det här med coronan men hon har gjort bort sig tidigare år när jag fyllt år när vi har haft folk över. Nu börjar jag bli irriterad för hon är vuxen.
    Anonym (oooo) skrev 2021-01-17 11:14:20 följande:

    Tonårsbeteende, inget att bry sig om. Kanske lite bortskämd också, vad vet jag. 

    Det är ju pappans problem, detta 


    Vi har varit ihop i 10 år och det har varit så ända sen då så tonårsbeteende tror jag inte på. Bortskämd? Det är bara förnamnet om vi säger så. Vi kommer bra överens på andra vis men när det kommer till situationer där hennes pappa speciellt sätter mig i fokus så blir hon vansinnig. Jag duger så länge som jag är osynlig.
  • Anonym (Signe)
    Anonym (Dad) skrev 2021-01-17 11:18:40 följande:

    Nu är jag singel men min dotter kan vara lite snäsig mot tidigare dejter/flickvänner. Hon är 18.

    Tror tjejer är lite mer svartsjuka och beskyddande. Kan bara finnas en "prinsessa" i en killes eller pappas liv.


    Fast det är så osexigt med män som behandlar sina vuxna dotter som fruar och prinsessor. Min man är precis som dig och det är ingen kvinna som orkar med det i längden.
  • Anonym (Signe)
    Ess skrev 2021-01-17 11:19:02 följande:

    Strunta i att ge henne något, om hon inte bjuder in dig till kalas. 

    Julklappar ger vi inte vuxna emellan.


    Jag sa faktiskt det till min man igår att from nu så får hon lära sig att som hon behandlar andra får hon själv behandlas. Är väldigt irriterad på honom och har sagt åt honom det att om han inte steppar upp och börjar säga ifrån så tänker inte jag leva ihop med honom.
  • Anonym (Signe)
    Limeblad skrev 2021-01-17 11:28:16 följande:

    Hur hanterar din sambo/man situationen? Det är hans uppgift att markera för dottern att hennes beteende inte är okej.


    Han har blivit bättre, var katastrof förr fast det är inte tillräckligt. Han är lite rädd för henne.
  • Anonym (Signe)
    Anonym (Ghost) skrev 2021-01-17 11:31:26 följande:

    Så om du inte trivs med varken pappan eller dottern fattar jag inte varför du startar en tråd på FL istället för att bara göra slut?


    Är du moderator här som bestämmer om vad man får starta för trådar eller inte? Jag som många andra har en relation som går väldigt upp och ner, vill jag göra slut så kan jag göra det men det var inte det jag ville diskutera.
  • Anonym (Signe)
    Anonym (Dad) skrev 2021-01-17 11:57:55 följande:

    Var någostanns skrev jag att jag behandlar henne som en prinsessa ? Kanske hon som tycker det, att hon är en.  Verkar som du vill vara en 


    Så vad gör du som pappa åt saken? Du fattar väl att ingen är prinsessa ute i det verkliga livet?
  • Anonym (Signe)
    Ess skrev 2021-01-17 12:01:17 följande:

    Jag ger bara presenter till de som bjuder in till kalas, gäller även barn. Jag har slutat skicka sms för att gratulera de som inte gör samma tillbaks. 

    Julklappar är det rätt många år sedan vi slutade ge vuxna emellan. 


    Tycker inte heller att man behöver ge julklappar till vuxna, min man tyckte att vi skulle sluta ge julklappar till alla vuxna. Han tänkte väl på min son som är 21. Det kan vi gärna göra sa jag, nu när alla är vuxna så kan vi strunta i det. Då ändrade han sig, tror inte han riktigt kopplat att hon inte längre är ett barn.
  • Anonym (Signe)
    Anonym (Cilla) skrev 2021-01-17 12:09:51 följande:

    Jag tycker du ska prata med henne.Hon reagerar nog med reptilhjärnan och har kanske inte kognitivt reflekterat över saken. Gör henne uppmärksam på den uppenbara orättvisan och var tydlig med att du inte är för gammal för att vilja bli firad på din födelsedag.

    Hur brukar ni fira pappan? Om han också uppmärksammas på sin födelsedag så borde hon inse att även du vill bli det när du påpekar det för henne.

    Barn och tonåringar är ofta känslostyrda och kan behöva hjälp att reda ut varför de gör som de gör och vägledning i hur de kan göra istället.


    Jag har pratat med henne om det här och ofta tror jag att jag nått fram men sen faller det ändå och det är det här som suger så mycket energi. Trodde det skulle lugna ner sig med åren men det har det inte gjort.

    Min man firas alltid med buller och bång, det är 50 pers (innan Corona)och fest i dagarna tre. Väldigt mycket så på hans sida av släkten. Det är aldrig några konstigheter, när det kommer till mig så har även min man börjat gå på äggskal inför henne. Förr kunde han boka hotell och middag på min födelsedag men efter klagomål från henne har han slutat med det.
Svar på tråden Hans dotter blir sur varje gång jag fyller år.