Inlägg från: jrockyracoon |Visa alla inlägg
  • jrockyracoon

    Homosexualitet är ett val?

    Tage Tyrann skrev 2021-01-21 18:42:35 följande:
    Nej,det tycker jag inte.
    Menar du att det finns en värdeladdning i sjukdom? Det får stå för dig.

    Jag tycker till exempel att människor med downs eller andra kromosomfel har precis samma värde som alla andra. Att ett kromosofel däremot är en onaturlig "defekt", eller som du kallar det en sjukdom är en annan sak.

    Jag personligen tycker inte att dessa behöver "botas" utan accepterar att dom är annorlunda men lika bra för det. Det finns såklart människor som tror att kromosomfel kan botas i framtiden. Jag skulle inte säga att dessa har dålig människosyn och taskiga värderingar för det. Som ni gör med ts man då...

    Du är ju helt ute och cyklar här, enligt min mening.

    Om jag förstår dig rätt menar du att homosexualitet är onaturligt för att homosexuella personer inte kan skaffa barn, och att deras "värde" ur ett evolutionärt perspektiv därför inte är stort och att deras kärlek därför är onaturlig.

    I så fall skulle man kunna påstå att alla kvinnor över fertil ålder är onaturliga och att de inte tillför ett värde evolutionärt. Det har inte slagit dig att ett evolutionärt värde kan finnas i andra egenskaper än just fortplantning. Det kan vara evolutionärt gynnsamt att ha gener som gör att en kvinna lever längre, eftersom hon då kan vara med och sprida sin kunskap vidare, hjälpa sin familj med liknande gener som hon själv att fortleva, även om hon själv inte längre är fertil, exempelvis. På samma sätt kan man tänka sig att homosexuella personer bidrar med något annat som är värdefullt i en familj, och att den familjens genpool blir mer framgångsrik än andra familjer med en genpool med mindre homosexualitet i. Homosexuella kan också få barn, det är inte alls omöjligt att ha sex med någon man inte är attraherad av. Men även om de homosexuella inte får barn, så kan en viss procent av deras gener leva vidare om deras syskonbarn blir framgångsrika evolutionärt sett.


    Man kan resonera tvärtom också:
    Om det var negativt för en individ att ha homosexuella gener borde denna gen bli alltmer sällsynt genom det naturliga urvalet. Vi människor har haft många generationer där det naturliga urvalet kunnat verka. Det borde alltså åtminstone inte vara negativt för ett samhälle att ha en genpool med homosexuella inslag,

    Det blir fel när man drar slutsatsen att homosexualitet är onaturligt av den felaktiga slutsatsen att homosexuella inte kan föra sina gener vidare. Det stämmer helt enkelt inte.

    Det finns med andra ord inget biologiskt stöd i att homosexualitet är onaturligt. Så den som hävdar det gör det alltså utifrån sin egen åsikt om vad som är naturligt och onaturligt. Och då kan jag tycka att det är onaturligt att stämpla andra människor som onaturliga utan att ha något vetenskapligt stöd för det.

Svar på tråden Homosexualitet är ett val?