Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Vecka 26, konstant obehag i magen

    Byt järnsort till Sideral forte. De påverkar inte magen. Det kan vara bara att magen varit i olag så länge att den inte repat sig än. Ät stoppande mat och ge det lite tid. 

  • Jag är bara jag
    Gräsligtgravid skrev 2021-12-12 15:47:09 följande:
    Tack för tips! Detsamma sa min barnmorska men ska jag komma upp i 200 mg som jag är ordinerad så skulle tabletterna ta slut på några dagar samt kosta skjortan Kanske köper jag Sideral och varvar med lite annat, inte full så dyrt + järnrik kost. Jag skrev väl mest här därför att jag inte längre visste om det var järntabletterna som var boven då besvären kvarstår även utan dem. Men kanske ska jag som du säger tåla mig lite och låta kroppen ställa om sig i sin takt.
    Sideral ska ju inte doseras enligt hur andra sorter ska doseras. Man ska äta enligt dosen som står på den förpackningen. De verkar nämligen annorlunda mot de andra sorterna.Jag tog en tablett per dag och fick ganska snabbt upp järnvärdet. Så prova en om dagen. Järnrik mat f.ö gör ju inget heller om du får i dig det.
  • Jag är bara jag

    Jag tål inte alls vanliga järnpiller, men reagerade inte alls på Sideral. De verkar som sagt på ett annat sätt. Järn är järn oavsett om man köper det på apotek eller hälsokost. Så där har ju din b.m fel. Övrig hälsokost är ju en annan femma- det bör undvikas.

Svar på tråden Vecka 26, konstant obehag i magen