Inlägg från: Andreas2020 |Visa alla inlägg
  • Andreas2020

    Mindre konflikt

    Hejhej,
    Undrar hur ni löser en sådan situation. Vi har ett barn på 2,5 år som går på förskola. Imorgon behöver jag arbeta lång dag från 7-18. Och har inte möjlighet att hämta lämna. Min fru har fått feber och är lite sjuk. Jag föreslår att vår dotter är hemma hos henne, vilket hon inte verkar pepp på. Jag har ingen möjlighet att korta dagen, är ett långt möte hela tiden på annan ort. Vi har inga möjligheter till barnvakt eller att någon annan hämtar.

    Vänligen 

  • Svar på tråden Mindre konflikt
  • Andreas2020

    Konflikten ligger väl då i att hon inte tycker det. Och tycker att jag på något sätt ska ställa in mitt jobb för att hon är sjuk  

  • Andreas2020

    Ja, jag hade varit hemma och har på så sätt varit hemma flera gånger.

    Alltså, jag leder mötet, behöver åka 6.30 hemifrån, tåg hem från annan ort runt 17.00. Svårt att hämta typ 19.00 på förskolan. Går inte att korta för alla aktörer. Då får man ställa in.

  • Andreas2020

    Klokt skrivet.

    Undrar: Att vabba när barnet är friskt, är väl inte lagligt? Räknas inte det som bedrägeri? Att jag skulle sjukskriva mig som frisk, kan väl ur arbetsgivarens perspektiv tolkas som arbetsvägran? Tjänstledighet för en dag skulle väl i så fall vara möjligt om arbetsgivaren går med på det. Eller?


    Mandelkanel skrev 2022-04-11 19:20:55 följande:

    Alvedon och gå och lämna om barnet är friskt. Hellre än att vara sjuk och ta hand om en pigg tvååring. Så hade jag gjort, och har gjort. Om du kan lämna tidigare så hade det nog underlättat för mamman. Om barnet är friskt kan du inte vabba. Då lär ni i så fall få hitta på det och ha barnet hemma resten av veckan. Ingen blir frisk på en dag så det gissar jag att fsk inte accepterar. Ska du själv låtsas vara sjuk? Eller vad skulle anledningen vara att du ställer in mötet? 


Svar på tråden Mindre konflikt