Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    hur få barn att äta bra?

    Ta bort de dåliga alternativen och erbjud bra, hälsosamma matalternativ istället.

  • Mortiscia80
    Fridalouise skrev 2022-05-28 14:10:14 följande:
    Barnet äter inget hälsosamt alls. Jag förstår i och för sig att man kan tänka att nutellamackor (inget smör, bara vitt bröd och mest nutella) är bättre att få i sig än ingenting. Men vanorna bryts aldrig, vad det verkar. 
    Om jag uttrycker det annorlunda. Om det inte finns någon Nutella i ert hem så kan barnet inte äta Nutella, eller hur? Byt ut mjukbrödet mot något bättre, kanske med frön i eller vanligt hårdbröd för att bryta ovanan.
  • Mortiscia80

    Det här är väldigt enkel matematik. Barnet äter inte den vanliga maten för hen vet att i så fall får hen godis. Du måste prata med pappan och få honom att förstå det. Det är föräldrarna som ställer till det här problemet, det kan till och med leda till hälsobesvär i längden. Stackars barn....

    Att skolan inte reagerar är inte konstigt för barnet berättar väl inte om hur hen äter hemma och eftersom hen vet att man inte får godis i skolan så kan det vara så att hen äter bättre av luncherna utan större problem. Då märker de ju aldrig av hur det egentligen är.

    Barn är inte dumma! De lär sig snabbt vad de kommer undan med eller inte.

  • Mortiscia80
    Fridalouise skrev 2022-05-28 22:28:00 följande:
    Det kunde tex noteras att barnet ligger under på längdskalan och väger också under det man ska. 
    Ser ut som en 6-åring men fyller nio snart. Barnet äter ingen skollunch, det serveras ju inte sötsaker i skolan. 
    De där kurvorna baseras på bredden i samhället så vissa barn kommer att ligga väldigt högt eller väldigt lågt. Vissa är små i växten så de kanske inte tycker att det är något att anmärka på. Konstigt att de däremot inte reagerar på att barnet inte äter lunch, det är personalen som berättat det för er antar jag? Att de inte gjort en orosanmälan är väl ett helt under i sig. Barn som inte äter och som är byggda som det där barnet borde ju få andra att reagera.

    Om föräldrarna hade varit engagerade hade de kunnat prata med skolhälsovården, vanliga vården och på egna sätt försöka vända detta men nu verkar det ju som om de antingen inte förstår allvaret eller är så konflikträdda att de inte tar tag i det, och barnet är den som är lidande.
Svar på tråden hur få barn att äta bra?