Inlägg från: Linnea.12 |Visa alla inlägg
  • Linnea.12

    hur få barn att äta bra?

    Godiset/ sockret tar bort hungerkänslan. Får ni bort godiset så kommer barnet bli mer hungrig. I många andra länder är all mat sötat med socker. Så ett annat alternativ är ju att se på recept från annan kultur. Lägg i ett par matskedar socker i all mat. Eftersom socker är beroende framkallande så kanske maten blir det också. Typ söta köttfärssåsen med socker kanske kan funka. Sen när barnet vant sig vid sötad "riktig mat" kanske det går att dra ner på sockret. Så typ kyckling med en söt marmelad ovanpå/till. Låter säkert jätte konstigt men kanske kan funka.
    Eller belöna med godis efter maten. Inte heller en jätte rolig ide men nöden har ingen lag.
    Rör er mycket en helg, gå ut på en ordentlig promenad exempelvis till en lekpark eller til skogen. Ta med mat och se om det kan hjälpa. Oftast kommer aptiten med att man rör sig. Efter en dag i badhus brukar man också vara vrålhungrig. Så fysisk aktivitet kan driva fram hungern. Men man blir ju även hungrig på godis så börjar man stoppa i sig det då är det ju kört.
    Så prova er fram vad som funkar för att få barnet att äta något mer än sötsaker. 
    Jag skulle tro att föräldrarna har svårt att inte ge godis till barnet och att det skapar olustkänslor hos dem att inte erbjuda godis så det är ju något de behöver jobba med. 
    Så antingen försöka jobba bort sockersuget och gå på en form av avvänjning men som med alla beroenden så kan det vara jätte svårt att inte galla tillbaka igen speciellt mot något så vanligt som socker. 
    Eller försök att överbrygga med att blanda det onyttiga med det nyttiga. Vilket kanske är det som kommer att funka i slutändan. 
    Det finns nog inte ett rätt svar här. Utan man får prova sig fram vad som funkar. 

Svar på tråden hur få barn att äta bra?