Inlägg från: Anonym (Lisse) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisse)

    Risk med att ha gjort flera kirurgiska aborter?

    Jag har gjort två medicinska men fyra kirurgiska. Ska nu göra ytterligare en kirurgisk och är orolig för risker med att ha gjort flera

    Är det någon som vet? Kan det påverka fertiliteten?

  • Svar på tråden Risk med att ha gjort flera kirurgiska aborter?
  • Anonym (Lisse)
    Anonym (Finsk) skrev 2022-12-18 22:08:57 följande:
    Man har tidigare trott att i synnerhet kirurgisk abort genom skrapning påverkar möjligheten att bli gravid i framtiden. Studier visar att abort som genomförts utan komplikationer inte orsakar infertilitet och ökar inte heller risken för missfall eller utomkvedshavandeskap. Efter upprepade kirurgiska skrapningar kan risken för en för tidig förlossning och för sammanväxningar i livmodern som försämrar fertiliteten öka. En ihållande infektion eller upprepade infektioner i livmodern till följd av abort kan skada livmoderns slemhinna och därmed försämra möjligheten att bli gravid på nytt.
    Ajdå, det där låter ju verkligen inte bra :( 
  • Anonym (Lisse)
    Anonym (....) skrev 2022-12-19 00:33:20 följande:
    Hört talas om preventivmedel????
    Hört talas om att det finns olika anledningar till abort, om du nu måste svara mig sådär snäsigt?  
  • Anonym (Lisse)
    EnAnonumius skrev 2022-12-19 06:22:45 följande:
    Självklart finns det  flera anledningar ill abort.

    Dock så är det ju vettigt att använda preventivmedel, för att förhindra graviditet.. Finns även hormonfria  preventivmedel för oss kvinnor som inte vill äta en massa externa hormoner. 

    Jag VILL bli gravid och få barn! 


    Som jag skrev finns det olika anledningar till aborter. Mina anledningar är upprepade MA och ofostrig graviditet. 

  • Anonym (Lisse)
    Anonym (....) skrev 2022-12-19 10:33:48 följande:
    Min kommentar känns helt ok oavsett anledning till abort. 
    I mitt fall totalt ofrivilliga aborter. Självfallet använder jag inte preventivmedel då syftet är ATT få barn till slut. 
  • Anonym (Lisse)
    Anonym (....) skrev 2022-12-19 13:01:09 följande:
    Ts har gjort 6 aborter och ska nu göra sin 7 abort. Ja, klart som fan man lutar på om hon har hört talas om preventivmedel. Speciellt när man inte får mer information än så. 

    Vad är det du inte förstår? 
    Min tråd hade endast som syfte att ta reda på riskerna med flera kirurgiska aborter/skrapningar och jag ville inte hänga ut mig själv i den. 
  • Anonym (Lisse)
    Anonym (4) skrev 2022-12-19 14:18:13 följande:

    Beklagar alla missfall! Vid mitt första MA blev jag avrådd från skrapning pga att de inte helt kunde garantera att det var riskfritt. Jag hade svårt bli gravid och hade gjort IVF så jag valde piller istället. Det här är dock 14 år sen och idag är det nog vanligare att man inte avråds. En liten risk finns ju alltid vid ingrepp i livmodern. Som tur är kan tex tunn slemhinna förhindras med extra progesteron. F.ö undrar jag vad du fått för mediciner som kan förhindra fler missfall? Progesteron, Progynon, Levaxin, Trombyl, Innohep/Fragmin, prednisolon, intralipid?


    Jag önskar så att jag hade kunnat göra medicinska aborter då det var väldigt ?enkelt och smärtfritt? de två gångerna jag fick det att att fungera. Men det var en massa år sedan. Sedan fick vi ett barn och när vi började försöka med syskon så tog det sig väldigt lätt men graviditeterna avstannade mellan v 6 och 12 varje gång. Inte en enda gång har kroppen stött ut fostret på egen hand heller, det har varit så kallade missed abortions. Och när jag försökt på medicinsk väg har jag inte ens lyckats få till en liten blödning med tabletterna trots flera omgångar. Så nu har läkarna gett upp om att jag ska svara på dem och bokar in mig på kirurgisk direkt. 

    Nu senast visade det sig vara ofostrig men hinnsäcken var i v 9 senast de kollade. Jag valde att avvakta 2,5 vecka för att se om det skulle absorberas av kroppen eller stötas ut av sig självt men ingenting har tyvärr hänt så är nu inbokad för en ny skrapning. 


    Är så rädd att detta förstör ALLA mina chanser till ett till barn. 


    Jag får både levaxin, trombyl och progesteron. Jag har verkligen inga svårigheter att bli gravid, men graviditeterna avstannar tids nog. Har snart gett upp hoppet helt. Har blivit rekommenderad ÄD, men det vill verkligen inte mannen. 

Svar på tråden Risk med att ha gjort flera kirurgiska aborter?