Inlägg från: Oussama |Visa alla inlägg
  • Oussama

    Vad äter ni på en dag? Onormal förbränning??

    Hej Felicia vad duktig och stark du är som tar tag i dina utmaningar, och som har en tydlig plan. 

    Jag (en man) har själv inga ätstörningar men har alltid legat på gränsen till allt för smal. Jag går inte upp i vikt så lätt, och har inte den aptiten som krävs. 

    Den här sommaren läste jag på nätet och fick inspiration. Jag började äta hemmagjord smoothie som frukost, och som en del av middagen (jag äter mycket annat så klart också). Jag gick upp 1kg i vikt på en månad, för första gången på 15 år! Hurra! 

    Jag läste nämligen att det är enklare att inta mer kalorier i flytande form än i fastform. I min smoothie ingår: havre, en banan, mjölk och tre skedar jordnötssmör. Det är gott.

    Du går ner i vikt: din kropp måste ta till sig det du äter, annars kan den gå ner i vikt istället. Stress och sömnbrist försämrar upptagning. Det är även viktigt att tugga maten ordentligt för att förenkla för magen och tarmarna. Glöm inte att dricka vatten, det hjälper kroppen den med. 

    Trötthet: att du är trött kan bero på att du saknar en del vitaminer och miniraler som ett resultat av tidigar ätstörning. Fortsätt att äta varjerad kost inklusive grönsaker. Fokusera annars inte på det innan du har fått i ordning matrutinerna och vikten.

    Viktigt: jag rekommenderar inte att du ändrar i det program som du kom överens om med vården. Du kan säkert lägga till något, men byt inte ut, om inte vården har sagt att det är ok. 

    Rädsla: är du rädd så kommer du inte vara effektiv och du kommer bli stressad. Jag tycker inte du skall vara orolig. Håll koll på din vikt självklart, och ser du att den går ner så agera lugnt utan att bli stressard och orolig.

    Prova ring 1177 och be om tips, om du känner att du behöver. 

    Du kommer lyckas min vän, eftersom du kämpar och har plan. 

    Lycka till

    Kramar! 

Svar på tråden Vad äter ni på en dag? Onormal förbränning??