• linani

    Snälla ge mig råd gällande tvist med resebolag!

    Förstår om ni är besvikna över hur resan blev. Men ni måste nog titta krasst på situationen också.

    Vilken summa tycker du hade varit rimlig att få? Vad är det du vill ersättas för?

    Ni har ändå varit där hela veckan, nyttjat era flygbiljetter, bott på hotellet, och kanske ätit/druckit om det var AI. Då är det svårt att reklamera varan. Det fanns också en barnklubb för 3-åringar och uppåt, bara med annat namn än ni trodde. Och Bamse visade sig vid ett tillfälle, men ditt barn ville ha mer.

    Jag tror det kan vara svårt att driva igenom några större ersättningar än de du erbjudits. Jag har fått liknande summor, ex när det stått angivet fel avstånd mellan hotell-strand, eller fel antal stjärnor på hotellet.

  • linani
    Adelines skrev 2023-09-30 08:41:58 följande:

    Varit är och ätit och druckit? Vi hade aldrig ens åkt om vi vetat om detta. Skulle vi bokat eget flyg hem då menar du? Tui hade lagt ner Bamse 2023 fick vi höra av personalen på plats där men fortsatt marknadsföra det som Bamsehotell. Rimligt hade varit att meddela oss det innan så hade vi kunnat välja annat resmål där vi fått det vi betalat för. Att lämna en 4-åring med barn stora nog att gå på mellanstadiet är inte rimligt


    Jag menar ingenting, jag försöker bara hjälpa till att resonera kring din konflikt med resebolaget. Och i det ingår att ni inte betalade 45 000 enbart för att träffa Bamse; ni ville ju ha en solsemester på ett hotell också, med mat och dryck. Och det har ni fått. Ersättning brukar handla om värdeminskning mellan det som stod och vad man fick. 

    Barnen lämnas ju inte ensamma i barnklubben, hela vitsen är att det finns personal där som tar hand om dom. Samt erbjuder olika aktiviteter om man är 4 eller 10 år. 

    Men jag hoppas du får igenom din vilja! Tänk bara på att ARN inte har någon tvingande makt, de kan bara ge rekommendationer. Sedan är det ändå upp till företaget hur de vill göra.
  • linani
    Adelines skrev 2023-09-30 12:02:13 följande:
    Så om du betalat dyrt för att tex se iron maiden så spelar det ingen roll för dig om Anna Book dyker upp istället? 
    Om man köpt en biljett till Iron Maiden-konsert och de ställer in, så får man pengar tillbaka.

    Om man köpt biljett till en festival där flera andra band PLUS Iron Maiden ska spela, och Iron Maiden ställer in men ersätts av ett annat band, så får man inte pengarna tillbaka.

    Och ja, antar du Tuis ersättning nu så räknas det som att ni är överens och inte finns någon tvist.
  • linani
    Anonym (K) skrev 2023-09-30 12:56:13 följande:
    Haha! Hur mycket äter du att 45 000 är rimligt om de inte får vad man blir utlovad? 
    Det är svårt att förstå vad du menar. Jag har inte skrivit att 45 000 är en skälig eller rimlig ersättning.
Svar på tråden Snälla ge mig råd gällande tvist med resebolag!