Inlägg från: Anonym (Erica) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Erica)

    Vad har gått fel i en stalkers hjärna?

    Vad har gått fel i en stalkers hjärna? Är dem psykopater? Är dem kär i en? Hur kan dem själva inte se att deras beteende är olämpligt? Eller gör dem det men struntar i det? 
  • Svar på tråden Vad har gått fel i en stalkers hjärna?
  • Anonym (Erica)

    Ingen form av stalkning är bra! Det låter som good stalkning är en justifering för en stalker. Att den intalar sig själv att stalka någon är okej för jag säger det är bra. All stalkning har negativa konsekvenser skulle jag säga.
    Man har inte med andra människors liv att göra på ett sånt sätt och om man "good stalkar" bör man söka vård för att få höra av en professionell vad stalkning kan ha för negativa konsekvenser i andra människors liv. 

  • Anonym (Erica)

    T.ex människor som blir stalkad kan bli väldigt sjuka och isolerade pga av att någon stalkar en. T.ex har väl alla haft skvallerbyttor i sitt liv någon gång, t.ex skolan. sånna vill man ju inte ha samtal i närheten av.
    Samma  blir det ungefär med att ha en stalker kan jag tänka mig, att dem håller man sig borta ifrån. Även om den själv anser vara en god stalker så behöver inte den som blir stalkad känna att det är en god stalker utan den lär kanske mer troligt känna att det är en stalker och att det väcker obehag. En stalker kanske har svårt att sätta sig i hur andra tänker och känner och upplever hur det är att bli stalkad.

  • Anonym (Erica)
    Anonym (-) skrev 2023-11-22 01:39:57 följande:
    Sen finns det de som redan lever isolerade och i sitt eget paranoida sinne bara inbillar sig att de blir stalkade och att "någon är ute efter mig".

    Eller så försöker de smickra sig själva genom att leva i den lenande vantron att det är någon som ständigt svansar efter dem. 
    Ja såklart är det så! Att det finns dem alternativen. 
    Och jag kan tänka mig att vara stalkad i person att någon förföljer en i affärer osv är mycket läskigare än att bli stalkad online, dock så är det ingen skillnad på stalkning, online lr irl. Hackar man någon och kartlägger dens liv är stalkning lr om jag skulle göra fake konton och ta kontakt med en person på FL upprepade gånger osv.
Svar på tråden Vad har gått fel i en stalkers hjärna?