• Anonym (M)

    Svenskarna har idag 119 miljarder i skulder hos Kronofogden

    Ibland är det ingens fel, tycker jag. Skit händer och man måste äta och betala hyra. Men många gånger är det individens eget fel, kan bero på nonchalans eller ren okunskap. Missbruk är säker en anledning också. 


     

  • Anonym (M)
    Anonym (G) skrev 2023-12-12 08:47:05 följande:

    Att slå ut siffran på hela befolkningen säger ingenting. 

    Att det skulle handla om överbelåning för att hålla en fin fasad tror jag mindre på. Enligty KF själva: Snarare överkonsumtion i kombination med dumhet eller psykisk ohälsa, samt, de största beloppen, ren brottslighet. 

    Klarnas VD säger också : ? Vår utmaning är att Klarna blivit så pass stort i Sverige så att ungefär 80 procent av den svenska befolkningen har en utestående faktura hos oss hela tiden, säger Sebastian Siemiatkowski i Ekonomibyrån.

    Den här siffran skulle jag gärna vilja syna, vilket naturligtvis inte går, och det vet VD också. 80% av alla 10 miljoner? 80% av myndiga personer? Det här är VD skrävel.

    Det han faktiskt säger är att Klarna är "snällare" än sina konkurrenter, vilket  gör att konkurrenterna tjänar mer pengar. Vilket han naturligtvis ogillar och vill att de ska hamna på Klarnas nivåer. Precis som Klarnas vinster inte räcker liksom. Det finns inget annat mål för kreditgivarna är att folk ska låna så mycket som möjligt. 


    Fast vad räknas som en utestående skuld? 

    Jag har ofta en skuld på mitt kreditkort, men jag betalar den varje månad, dvs betalar ingen ränta. Jag har inga ekonomiska problem, tvärtom. 
  • Anonym (M)
    Anonym (G) skrev 2023-12-12 09:57:06 följande:
    Mitt tvivel står till att 80% av befolkningen använder sig av Klarnas tjänster överhuvud taget.
    Nej, det låter mycket. 
Svar på tråden Svenskarna har idag 119 miljarder i skulder hos Kronofogden