Inlägg från: Anonym (Mamma till 3) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma till 3)

    Föda stort barn / makrosomi

    1Hur gick förlossningen till?
    Jag har tre barn första född -18 och då gick jag över 2 veckor och blev igångsatt, han vägde precis över 4 kg. 

    tvåan föddes -20 och vägde 4,6 kg. jag kände på mig att jag var stor även om jag inte var större än med första. Men jag kände att han tog mer plats och jag sa det hela tiden. I vecka 25 fick jag göra tillväxtultraljud pga av att jag har problem med högt blodtryck, det visa att han låg på +19 och de tycker att allt under +20 är normalt. Så fick inte fler tul. När jag var inne på på kontroll hos min bm på bf dagen visa det sig att mitt blodtryck hade ökat och jag blev inskickad till förlossningen. Där fick jag välja om jag ville bli igångsatt  och det ville jag. Jag tog tre dosor tabletter och från första värken till han var ute tog 8 timmar. men jag var väldig värksvag på slutet och fick krysta ut han utan värkar. men jag sprack inget och inför 3ans ankomst var jag hos min gyn som fråga om jag verkligen hade fött vagenalt. 


    3:an föddes -23 och då stod jag på mig. Vägrar födda ett så stort barn men det var verkligen en kamp mot förlossnings läkarna. jag gick till Felicia temaet och fick göra flera tillväxtultraljud och hon låg på +21 och helt plötsligt skulle de var över +22. detta är ju bara en uppskattning. jag blev lovad att bli igångsatt 37 fulla veckor. men när jag kommer in är jag för omogen och de vill vänta 3 dagar. kommer tillbaka ny läkare som inte vill sätt igång mig. Kommer tillbaka 3 dagar fortfarande omogen men jag Stod på mig att de hade lovat. så blir igångsatt men det tar 3 dagar och ut kommer hon 11 dagar tidigare 3,9kg. de tog vattnet och då kom mina värkar och hon var ute på 3 timmar. 

    2. Vilken region bor du i? Skåne 

    3. Hur många barn har du och har alla varit stora? 3 st 4 kg 4,6kg 3,9kg 

    4. Har ni stora barn i släkten? Min syster har med ett stort barn annars inte.  Jag själv var störst av mina 5 syskon på 4,3 

    5. Hade/har du diabetes/graviditetsdiabetes? Nej. gjorde flera glukos test med 2:an och ?ännu fler med 3:an

    6. Hur mycket gick du upp i vikt under graviditeten och vad vägde du innan? Hur lång är du? Jag gick upp 9 kg är 176 lång 

    7. När i graviditeten fick du veta att barnet var stort? när han kom ut. 



    8. Vilket år var detta? -20

    9. Hur såg din kost ut under graviditeten? Blandad men jag gillar söt men inte överdrivet 

    det jag kan konstatera nu är att mina barn växer väldigt fort på slutet. Hade de gjort ett tillväxt på slutet av 2 ans graviditet så hade de sett att han var stor. men 3:an växte min sf mått 1 cm på 4 dagar. så hade ett högt sf mått. 

    en Annan spännande sak är att han nu är 3 år och en ganska liten kille. det först nu på 3 års kontrollen hans längd hade kommit i kapp. Så det måste ju vara något med min kropp som gör bebisarna  stora. 

Svar på tråden Föda stort barn / makrosomi