Inlägg från: Anonym (Ninni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ninni)

    Hur klara av arbetslöshet

    Vad pluggar du till?

    Att plugga ökar ju chansen att få ett jobb, så om det du pluggat nu inte leder till något så kan du ju plugga vidare? Jag gissar nu att du kanske läst upp betyg eller liknande eftersom du inte skriver hur marknaden ser ut för den inriktning du pluggat till.

    Så kan du fortsätta läsa till något som ger jobb vore det ju superbra. Mitt tips är att kolla yh. Dessa utbildningar finns inom bristyrken och man har ofta mycket praktik vilket gör att man får in en fot både för extrajobb inom pluggtiden och även jobb efter. Gör du en bra praktik kan de ju vilja anställa dig eller så kan de vara referenser när du söker jobb.

  • Anonym (Ninni)
    Pollen skrev 2024-01-06 14:05:19 följande:
    Ja arbetsmarknaden är väl inte den bästa just nu, men jag vet att jobben finns och att det kommer ordna sig. Det är mest hur jag psykiskt ska klara av arbetslösheten som jag känner är det största problemet. 
    Din praktikplats kanske har kontakter? Även om inte de kam anställa dig så kolla runt.
    Tex dina kurskamraters praktikplatser kanske behöver anställa en eller flera?
  • Anonym (Ninni)

    Ett tips i arbetslösheten är väl annars att voluntärarbeta?

    Kolla tex äldrevården, katthem osv. Gå och dricka kaffe och prata med gamla människor eller gosa med katter som behöver hem. Bor du i större stad finns det säkert något för hemlösa.
    Voluntärarbete gör att du kommer ut socialt, kan knyta kontakter, och du får ytterligare något att sätta på ditt CV.

Svar på tråden Hur klara av arbetslöshet