Inlägg från: Anonym (Docklands) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Docklands)

    Nationalstaten - tror du på den?

    Tom Araya skrev 2024-01-13 20:21:50 följande:
    Nationalstaten - tror du på den?

    Jag önskar en diskussion kring nationalstaten, dess för- och nackdelar, alternativ och vad folk tycker och tror på?

    Det finns de som ifrågasätter nationalstaten, men jag har aldrig haft möjligheten att höra deras argument och idéer om lösningar på det som nationalstaten har som syfte och en organisation för att lösa.

    Enligt min mening är nationalstaten en lika logisk och naturlig organisation och administration som vilken annan som helst, en form för att fördela ansvar. Jag vet inte hur motsvarande modell ser ut där man tänker sig att nationalstaten inte längre finns och inte heller en annan motsvarande ansvarsområdesfördelning.

    Jag hoppas att få in många olika åsikter och idéer i en konstruktiv diskussion.


    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Nationalstat


    jag postar den här länken där det här finns : "en geografiskt avgränsad stat vars befolkning i stort sett har samma härstamning, språk och kultur" och hänvisar till begreppet nationalism.[1] Denna definiering faller under begreppet "kulturnationnell uppfattning"

    jag tror det är fullt möjligt att vara nationalistisk även med en blandad befolkning med olika kulturer. Ta usa t ex. Ett samhälle tjänar på att vara öppna för andras olikheter anser jag. Ett företag exv är mer lönsamt om arbetarna är olika, (kön, ålder, nationalitet osv) så det borde kunna appliceras på ett land också.

  • Anonym (Docklands)
    Anonym (Ja) skrev 2024-01-15 12:06:56 följande:

    Jag menar se på hur kriget mot nationalstaten förs. Alla länder som ingår i EU i princip, Nato, underkastar sig WHO  senaste direktiv etc liksom WEF och andra NGO blir ju per automatik stämplade som demokratiska välfärdsstater. 


    Medan stater som sätter sig upp emot detta direkt bli stämplade som diktaturer, intoleranta etc och gärna bespottade pga sitt ofta konservativa sätt. det ligger väl lite i sakens natur. globalism står mot nationalstaten. 


    Länder som är diktaturer är diktaturer. Definitionen är ganska exakt där. De flesta människor vill inte leva i en diktatur då deras friheter begränsas.
Svar på tråden Nationalstaten - tror du på den?