Inlägg från: Anonym (Konstig värld) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstig värld)

    Är det otrohet att ha en reserv?

    Det här gäller inte mig själv utan en diskussion jag haft med en annan person. Hon har en killkompis som hon refererar till som sin reserv. Han är väldigt kär i henne men hon är inte kär i honom men hon skulle kunna tänka sig att vara med honom utifall att det inte funkar med nuvarande och hon erkänner själv att hon absolut inte vill vara singel därför måste hon ha en reserv. 

    Bortse från eventuell tragik med detta, stackars kille osv.   är det otrohet att ha en reserv? De är inte med varandra fysiskt, hon har en annan pojkvän. . Hennes egentliga partner anar att det är nåt skumt mellan dem men väljer att lita på henne när hon säger att de är bara vänner.

    Kan det här klassas som otrohet eller är det bara smart att ha en reserv?

    Det känns som världen förändras sjukt fort och jag hänger inte med, som att det här är något man hade avskytt för bara några år sedan men nu anses vara smart/tänka långsiktigt/vara förberedd som att köpa en jäkla försäkring nästan. Alltså hon argumenterar jäkligt bra för att hon skall få ha en reserv, jag gör det inte alls rättvisa här pga att jag tycker det känns fel. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Är det otrohet att ha en reserv?
  • Anonym (Konstig värld)
    Anonym (H) skrev 2024-01-19 19:10:39 följande:

    Jag ser det inte direkt som otrohet, men det låter inte sunt. Jag tycker att hon borde jobba med sig själv och sin rädsla för att vara singel.

    Är hon verkligen ihop med sin nuvarande kille för att hon är kär, eller är han också ett skydd mot ensamheten och bara aningen bättre än reserven? Jag hade inte velat vara i hans skor.


    Vad jag tror så är hon så kär som hon är kapabel att bli i någon i sin nuvarande kille. Så kanske inte vad du och jag skulle definiera som kär, men för henne är hon det. Jag har aldrig sett henne mer kär eller mer fäst vid en man än såhär tidigare.
  • Anonym (Konstig värld)
    Anonym (Rostar aldrig) skrev 2024-01-19 19:29:58 följande:

    Jag har alltid haft en reserv. Han har crushat på mig i 30 år, enligt vad han själv säger. Trots att han har haft tre relationer längs vägen.

    Vi har sagt att om vi båda blir utan partner så gör vi ett försök på gamla dar.


    Oj! Vad har dina partners du haft sagt om den grejen eller gör du som henne och "givetvis inte" berättar det för honom?
  • Anonym (Konstig värld)
    Anonym (Hmm) skrev 2024-01-21 16:05:57 följande:

    Självklart är det otrohet att ha en reserv. Har du en reserv så är du inte genuin. PUNKT. Med ogenuintet så är du alltid inte helt trogen. Vad är de för fråga egentligen. Inget illa mot dig ts. Ställa frågor får man såklart göra. Men första inlägget i tråden efter din ts triggade mig. 

    Gå inte på naricssism o longer om de än så är självpåtalade lögner. Har du en reserv så behöver du ju inte bry dig värst mycket och göra det bästa av situationen, dvs med andra aord att det är otrohet då man ska göra sitt bästa i din relation utifrån de ti först hand och inte enbart tänka, "jag har en reserv" för då är man inte genuin. Dvs otrohet i ditt sinne innan man ens har försökt på riktigt med ditt nuvarande förhållande. Alla andra som påstår annat har något att tjäna på det och därmed ljuger!


    Det är en konstig fråga men hon fick det att låta normalt. Min personliga åsikt är att det är helt horribelt att göra så men jag ville inte argumentera för vad jag tycker utan hellre veta vad andra tycker och andras perspektiv.

    Jag är personligen väldigt högt på narcissism, många kriterier uppfyllda men inte tillräckligt många för den störningen men det gör inte att jag förstår hur det här kan vara rätt ändå. Så man måste nog vara ännu mer narcissistisk :) 
Svar på tråden Är det otrohet att ha en reserv?