Inlägg från: Anonym (Tröttnat?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tröttnat?)

    Min fru har en relation utöver vår och jag börjar bli less

    Hej!

    Vi har varit tillsammans i 14 år och gifta i snart 8 år. 2018 kom det fram att hon varit otrogen med en man under en längre tid (2 år och alltså under hela tiden som gifta). Det var förstås kaotiskt efter detta men vi valde att fortsätta efter många och långa diskussioner. Till saken hör att hon vid tillfället då detta uppdagades var gravid med vårt (första) barn. Några månader gick och det kom fram att hon inte ville sluta träffa denna man utan föreslog att vi skulle ha en öppen relation. Jag blev väldigt förvånad först men accepterade sedan detta för jag tänkte att ja... Det kanske inte är dumt ändå?! Jag hade länge sett fram emot att bli pappa och jag ville verkligen heller inte lämna min nya familj innan den ens hade skapats.

    I början var det jobbigt men ju längre tid som gick desto mer accepterade jag situationen. Jag har tänkt att jag kan anpassa mig och har försökt se fördelarna. Vi har haft begränsat med sex efter detta men blev ändå gravida igen relativt nära inpå.

    Nu så här 5 år senare har jag verkligen börjat ifrågasätta vår relation. Jag är ensam med barnen när hon är iväg, vilket är förhållandevis ofta. Jag har självklart träffar en del andra kvinnor men enbart för sex. Jag kan känna mig inlåst för jag kommer aldrig att hitta någon annan kärleksrelation utöver min fru, och jag vill det inte heller. Idag har vi inte haft sex med varandra på snart 2 år och jag anser att vi enbart är vänner. Familjelivet fungerar extremt bra, men det finns ingen intimitet alls och jag saknar att ha någon som uppskattar mig på det sättet och inte bara som en vän. Hon säger att hon älskar mig och jag älskar henne också men det är ju nästan på samma.sätt som jag älskar mina syskon.
    Har börjat fundera på att skiljas men är samtidigt så orolig för barnen och hur det ska bli med boenden osv. Vi bor i ett hus och trivs bra där. Ekonomiskt har jag det väldigt bra och kommer ha även om vi skiljer oss.

    Någon med erfarenhet? 

  • Svar på tråden Min fru har en relation utöver vår och jag börjar bli less
  • Anonym (Tröttnat?)
    Anonym (Hej) skrev 2024-02-04 21:57:46 följande:

    Hur ser er relation ut övrigt annars? Hjälper ni båda till hemma? Eller vad är anledningen till otroheten egentligen? Känner hon sig rillräckligt bekräftad? Försök hitta orsaken till otroheten, för nånting gör ju att hon letar sig till andra :/


    Allt i relationen i övrigt fungerar jättebra och vi hjälper båda till med allt. Utifrån är det jättebra ut.
    Anledningen är ju att hon fick känslor för en annan men har kvar dom för mig. Något som jag inte kan göra, alltså att ha känslor för flera samtidigt.
Svar på tråden Min fru har en relation utöver vår och jag börjar bli less