Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    "Håll käften & var glad"

    Vad jag tycker?
    Jag tycker din sambo är en idiot och du en toffel som går med på det.

  • Anonym (sådär)
    Anonym (Pappan) skrev 2024-03-11 15:48:56 följande:
    Problemet är att vi bor i min bostad som jag inte vill göra mig av med. Och det är bara jag som arbetar. Så chansen att hon hittar en bostad är inte jättehög.
    Och på vilket sätt är det ditt problem?

    Släng ut idioten och så har du barnen hos dig tills hon hunnit skaffa sig en bostad.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Pappan) skrev 2024-03-11 23:17:11 följande:
    Jag vill inte bara slänga ut mina barns mamma på gatan.
    Tja, skulle rollerna vara ombytta så hade hon nog inte tveka en skund och dessutom bett dig hålla käften för det verkar ju vara hennes grej.

    Men dåså eftersom du är för svag för att göra något åt din situation så får du väl helt enkelt rätta dig efter vad hon säger och bara hålla käften då.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Pappan) skrev 2024-03-11 23:43:29 följande:
    Jag tänker att det kanske finns mindre drastiska lösningar. Eller att det är någon som känner igen sig och vet om någon behandling som kan fungera för henne (förutsatt att hon vill ta till sig den). Hon har en kronisk sjukdom som gör att hon fått någon livsfilosofi att man ska lösa problem genom att tänka positivt. Men den inställningen fungerar bara för vissa personliga saker där det handlar om inställning eller upplevelser. Hon verkar ha svårt att ens prata om problem eller något som är negativt. Hon tycker att man ska förtränga många problem. 
    Japp, jag har varit i en liknande situation, det slutade med att jag fick vräka henne för hon vägrade flytta. Och ja jag känner igen mig i din naivitet, nej du kommer inte kunna lösa det på ett sätt så alla blir nöjda och glada med pussar och kramkalas... förr eller senare kommer du fatta det, men då har du förmodligen slösat bort en jäkla massa tid i inödan.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Pappan) skrev 2024-03-11 23:45:40 följande:
    ...och hon skulle aldrig våga kasta ut mig. Samtidigt tror jag att hon vill att allt ska fungera men på hennes sätt. 
    Jag skrev ombytta roller som i att du var sjuk och arbetslös och bad henne hålla käften. Det är väl klart att hon inte skulle slänga ut dig så länge hon är beroende av din inkost och hjälp. Men det är ju av egoistiska skäl inte av respekt för dig.

    Du borde ta och bestämma dig om du är hennes sambo eller hennes terapeut / socialkontakt. Ska du vara hennes terapeut borde du utbilda dig till en sån.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Karl) skrev 2024-03-12 10:59:20 följande:
    Om man inte är så drastisk kring kvinnans ev vårdbehov... bara det att hon inte tar till sig av det som BVC säger är nog.
    Barn förstår absolut att föräldrar olika, människor är olika men de flesta mår bra av att föräldrarna samspelar och är ett team.  Att föräldrarna är konsekventa och förutsägbara. 
    Liknande värderingar mm.
    Det känns som det viktigaste just nu relaterat till barnen som kommer fara illa om detta fortsätter. 

    Kan ni gå en föräldrautbildning tillsammans? Erbjuder kommunen/BVC något i stil med ABC eller Komet  ( det kan kallas olika)?
    Tycker du att be den andra förälders hålla käften låter som ett bra samspel och värderingar?

    Föräldrautbildning kommer inte ändra hennes attityd till hur man samarbetar med sin partner kring barnen. Varför ska TS öht stå ut med en kvinna som beter sig på det sättet?
Svar på tråden "Håll käften & var glad"