Inlägg från: Anonym (Föräldrateam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Föräldrateam)

    Okej att höja rösten till barnen för att få respekt?

    Ni gör fel båda två. Ni behöver mötas någonstans på vägen och lära er att uppvisa en så att säga enad front mot barnen. Kolla om det erbjuds föräldrautbildning där ni bor?

  • Anonym (Föräldrateam)
    Tukt skrev 2024-03-18 20:59:33 följande:
    Håller helt med dig. Det är lite därför jag tycker "enad front" låter lite som järnridån. Men det kan vara något hos mig personligen, att det språkligt slår an på ett sätt jag ogillar.
    Tukt skrev 2024-03-18 17:04:13 följande:

    Tycker "enad front" låter lite hårt. Det är som att springa in i en betongmur för barnet. Att föräldrar har en samsyn på saker, är däremot ganska bra.


    Tom Araya skrev 2024-03-18 16:58:20 följande:
    Det är mycket lättare för barnet att förhålla sig till ett konsekvent beteende och bemötande, liksom tydliga regler man är konsekvent med.

    Dessutom så borde ju berättigade regler rimligen alltid gälla. Gäller regeln inte alltid så är regelns berättigande ifrågasatt.

    Ett bemötande från föräldrarna som står i motsats till konsekvent blir förvirrande och svårbegripligt.

    Jag tänker lite som Tom här, jag menar att det är bra att man i stora drag är överens om hur barn ska uppfostras och bemötas. Det blir förvirrande och konstigt för ett barn om pappa säger att A gäller och mamma går emot och säger att A inte gäller.

    Sen tycker jag man ska vara lyhörd i kommunikation med barn. Lyssna in barnet, resonera. Förklara. Absolut inte höjd röst. Respekt och förtroende går hand i hand och det bygger man med lugnt och konsekvent agerande. Så barnen blir trygga och vet vad som gäller.

Svar på tråden Okej att höja rösten till barnen för att få respekt?