• ArnaMy

    Ovanliga efternamn?

    Finns det några här med ovanliga efternamn?

    När min sambo och jag pratar lite löst om giftemål kommer så klart efternamns frågan upp. Hans efternamn fick han då hans mamma gifte om sig, men de är skiljda nu, så han har ingen större koppling till namnet. Det roliga är att hans barndomsman är Rääf! Skulle jag presentera mig som Angelica Rääf skulle jag skratta var eviga gång tror jag.

    Är ni nöjda med era efternamn?

  • Svar på tråden Ovanliga efternamn?
  • Sweet rock N roll

    ArnaMy: Ok nej jag har inte heller nån koll på släkten hans men ja det var ju ett kul sammanträffande att de båda har matlagning i blodet :D

  • Rhea

    Jag heter Sjölin i efternamn, och det är väl varken eller...
    Vill egentligen ta ett "eget", men kan inte bestämma mig riktigt.

  • Kaosspassageraren

    Nattugglan: Ditt namn blir jättehäftigt! Jag såg att du frågade om ordningen på namnen, jag vet inte om du har fått svar än, men jag svarar ändå :

    Namnlagen säger att du bara får ha ett efternamn. Det innebär att vill man behålla sitt flicknamn och ta makens efternamn också måste ett av namnen bli ett sk mellannamn. Om du väljer Hasselblom Haj blir Hasselblom mellannamn och Haj efternamn (du får inte skriva med bindestreck enligt myndigheterna, även om många gör det "privat" så att säga), medan Hasselblom blir efternamn om du istället kallar dig Haj Hasselblom.

    Mellannamnet har inte sama "ställning" som efternamnet, jag tror inte barn kan få det tex och du kan inte gifta bort det. Vilket förstås inte spelar ngn roll när du redan är gift !

    Hoppas det blev lite klarare.

  • Anna Paulita

    Jag heter Vardiero i efternamn och jag bara ÄLSKAR mitt efternamn, jagtycker det är vackert och orginellt och så är det häftigtatt veta att alla som heter Vardiero är släkt med mig!

  • Shaymin

    Vi är bara elva personer som har mitt efternamn, och vi är alla nära släkt. Det är kul att ha ett udda efternamn, men ibland skulle jag vilja försvinna i mängden och vara lite anonym också. Då använder jag mitt mellannamn Karlsson istället (min mans efternamn).

  • vicks76

    min sambo heter stråhle,det är nog ganska ovanligt tror jag ,jag kommer ta det efternamnet när vi gifter oss.

  • Andrundrun

    Jag kommer ta min sambos efternamn om vi gifter oss. Han heter Myrsell.

  • corinne7

    Innan jag gifte mig hette jag Veneti (ett italienskt efternamn) men pappa är grek så jag borde ha ett typiskt grekisk efternamn.Tydligen härstammar släkten från Italien och vinområdet,venetien. Jag tycker också att mitt namn är orginellt,alla kommer ihåg en ,då man har udda namn.
    Är nu mer gift och har ett typiskt -son efternamn.

  • Bubbelbarn

    Jag heter Nydahl i efternamn och min sambon heter Sjölund och jag vägrar i sten att byta bort mitt efternamn.

Svar på tråden Ovanliga efternamn?