• Milkway

    Feminister bromsar sig själva

    Varning, detta inlägg kommer provocera alla som stämplat sig som offer i samhället.

    Det finns diskussioner som hettar till men ingen diskussion är så offer-manipulerad och sympatisk och icke objektiv beskylla de ansvarslös som feminism.

    Jag tycker feminismdiskussioner är allt annat än respektfulla, objektiva, ansvarstagande, medvetna samarbetande för ett bättre samhälle FÖR ALLA. Jag tycker dessa trådar är de mest spottande diskriminerande defensiva och oempatiska trådar jag någonsin sett, och det ser likadant ut överallt.

    Och det är varken män enbart eller kvinnor enbart som skapar denna mardröm, alla ni tillsammans! Med ert jävla hat mot varandra, likt en stökig högstadieklass, värre ärligt talat

    Av allt jag läser är kanske 5% av inläggen någorlunda mogna, genomtänkta, logiska, och realistiska, från människor smarta nog att se att vårt samhälle ser ut som det gör pga människorna, inte pga ett kön. Jämställdhet kräver 50/50 engagemang men i feminism ser jag 0/0

    Majoriteten av kvinnor vill bli illa behandlade medvetet eller undermedvetet och majoriteten av män formar sig till att bli svin mot kvinnor. Vems fel? Ingens! Allas. Vem började? Ingen. Alla!

    Det spelar ingen roll hur det varit och hur det sett ut, det som spelar roll är hur det är IDAG.

    Det existerar lika mycket övergrepp som det existerar kvinnor som frivilligt vill bli förnedrade.

    Det existerar kvinnor och män som förminskar andra människor med olika medel och det är inte ett kön som är sexistiskt det är en personlighet som höjer sig själv genom att sänka andra. Ett vapen.

    Och jävla feministkvinnor låt männen för guds skull ta plats hur mycket de vill i me too / feminist diskussioner för utan de är ni 50 % längre ifrån jämställdhet. De måste få bolla diskutera även svinen som bara vill psykas, alla måste få vara med i diskussionen om jämställdhet och hur kan man förändra något om man utesluter de som behövs för förändring?

    Och män som har "jag får alla kvinnor " attityden snälla ni skaffa en hobby och förverkliga ert liv på riktigt istället för att gå och trakassera kvinnor och tro ni är omtyckt.

    Vi börjar nå ett steg närmare jämställdhet när kvinnor slutar claima hela deras kön som offret och förstår att ni är 50% ansvariga för förändring ni med! Ni gör också fel och kan vara sexistiska, trångsynta, sympatiska översittare.

    Jag som skriver är inte feminist, jag är bara en person som är less på pajkastning om könen när man tydligt ser att strukturen vi har i samhället är fail hos Båda könen. Skärpning hos både män och kvinnor tack !

  • Svar på tråden Feminister bromsar sig själva
  • FDFMGA
    Milkway skrev 2017-11-13 18:08:08 följande:
    Observera att jag skrev att kvinnor går med på förnedring, inte ber om just specifikt övergrepp. Var ser man detta? Hur många kvinnor har en empatisk snäll man som vän,men attraheras romantiskt av män som är otrogna, är seriemördare, är arroganta, aggressiva, dominanta och oftast nedlåtande mot kvinnor? Hur många kvinnor letar sig till män som är gifta? Hur många kvinnor stannar i relationer där mannen nervärderar de? Hur många kvinnor i me too har frivilligt supit ner sig och gått iväg med främmande människor? Hur många kvinnor har klätt upp sig gått ut på krogen för att män ska ge de ett värde? Hur många kvinnor uppmuntrar män att vara den större? Hur många kvinnor har sagt "Varför gillar jag bad guys?" Och detta ska bara tystnad ner om som alla dessa kvinnor Själva väljer att skapa en struktur av Kvinnor = värdelösa ? Detta är enbart männens problem? Som de ska lösa?
    Nej, männen hade ju inte haft något annat val än att respektera kvinnor om kvinnans standard om sig själv var högre. Att se sig som offer gör ju ingen som helst skillnad det drar bara ut på det uppenbara, vad gör kvinnan med sin egna självrespekt? Hade alla kvinnor stått på sig istället för att göra som barn "Pappa säg åt Olle han är dum mot mig" så hade vi varit närmare jämställdhet. Männen kan inte förändra andra människor, var och en får dra sitt strå. Håller med uttrycket "var en man" Var mer kvinna!! För helvete visa integritet.

    Jag vet inte vems idé det var att nöta in "offer" på kvinnor, och vad det skulle leda till, men vi kvinnor har bollen vi tror männen tagit.

    Är detta kvinnohatare? Att jag tycker kvinnor är värda mer än de ger sig själva?

    Om kvinnor slutade söka sig till våld/ kvinnoförnedring / hos män hade männen anpassat sig likt en kameleont mot ett träd, och om alla män blev mer lugna och empatiska närmare sina känslor hade kvinnorna inte haft något annat väl än att finna trygghet (attraktion) i de lugnare snälla männen som idag ses som "vänner" eller töntiga / svaga / inte en riktig man etc, och det vore bra om dessa kvinnor jag pratar om kunde erkänna att de känner igen det jag pratar om,inte för att skuldbelägga, men för att uppmuntra kvinnor vi alla att ta bollen och göra mål !

    kommer alltid existera men man måste ju göra det man kan oavsett vem man är vilket kön man är, eller?

    Förändring kommer inte för att kvinnor pekar ut män att få världen att fungera, förändring kommer när JAG, DU, och alla, då menar jag alla, tänker "Hur kan jag bidra till jämställdhet?" Och får vara med och diskutera, Tar alla det ansvaret har vi plötsligt 1 % förändring gånger antalet människor som engagerar sig.
    Det är effektivt istället för att halva gruppen klagar och säger "ni andra får fixa det här"
    Personligen tror jag att det i vissa avseenden är enklare att vara kvinna en man, det är så mycket vi män måste bevisa för att leva upp till rollen som man.

    Men förmodligen är det precis likadant för kvinnor, det är så mycket de måste bevisa för att leva upp till rollen som kvinnor.

    Jag kan återkomma till vad som är svårast när jag reinkarnerat som kvinna och vet hur det kan vara att vara kvinna, och inte bara tror hur det kan vara. Men eftersom jag inte är så mycket för att generalisera så tror jag att mina erfarenheter av att ha levt som såväl man som kvinna inte nödvändigtvis skulle vara allmängiltiga.

    Och eftersom jag i verkligheetn inte tror på reinkarnation så nöjer jag mig med att konstatera att jag däremort tror på att de förändringar som skulle innebära att det blev lättare att vara man måste komma från oss män, det är inget vi kan begära att en ställföreträdande mamma kan fixa åt oss.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Milkway
    Kenta876 skrev 2017-11-12 11:06:58 följande:

    Bra initiativ. Tyvärr blir du med stor sannolikhet anmäld och slutligen avstängd.

    Jag skrev liknande inlägg där jag skrev att dörren skall gå åt både håll, att det inte är ens fel att två träter etc. men här på FL vill batikhäxorna ha manshatet ifred och sitta i sina offerkoftor, dricka te och spy galla över halva befolkningen.


    Det roliga är att de jag finner mest aktiva för ett mer jämställt samhälle,är de som inte stöttar feminism

    (Nu syftar jag inte på gruppen som bara hatar kvinnor eller är oengagerade i jämställdhetsfrågor)

    Utan på alla män och kvinnor som vågar säga saker utanför den där lilla fyrkanten majoriteten feminister tror är det enda som existerar och den enda vägen till jämställdhet.

    Förresten. Du har inte ens tolkningsföreträde som kvinna i feminism vet inte hur många gånger jag blivit trakasserad att hålla tyst / blockad / avstängd, diskriminerad / hotad / av kvinnor själva, mina så kallade systrar. Där rök glorian att kvinnor är oskyldiga små lamm och att män är den enda ondskan i världen.

    om du är för jämställdhet ska du stötta hela offermentaliteten och samtidigt påminna män att kvinnor är minsann starka! Det är så kontraproduktivt att det är komiskt. Jag är kvinna men inte fan begär jag att alla män ska få mig att sluta söka bekräftelse hos andra män som gärna bestämmer mitt värde, inte heller begär jag att andra män ska trolla bort våld ur mänskligheten. Män är män,ni är bra, men ni är inte gudar.
  • Milkway
    FDFMGA skrev 2017-11-13 18:21:07 följande:

    Personligen tror jag att det i vissa avseenden är enklare att vara kvinna en man, det är så mycket vi män måste bevisa för att leva upp till rollen som man.

    Men förmodligen är det precis likadant för kvinnor, det är så mycket de måste bevisa för att leva upp till rollen som kvinnor.

    Jag kan återkomma till vad som är svårast när jag reinkarnerat som kvinna och vet hur det kan vara att vara kvinna, och inte bara tror hur det kan vara. Men eftersom jag inte är så mycket för att generalisera så tror jag att mina erfarenheter av att ha levt som såväl man som kvinna inte nödvändigtvis skulle vara allmängiltiga.

    Och eftersom jag i verkligheetn inte tror på reinkarnation så nöjer jag mig med att konstatera att jag däremort tror på att de förändringar som skulle innebära att det blev lättare att vara man måste komma från oss män, det är inget vi kan begära att en ställföreträdande mamma kan fixa åt oss.


    Det håller jag med om, inget kön är offret helt enkelt.

    Män blir misshandlade våldtagna trakasserade förlöjligade objejtifierade diskriminerade och mammor får för sig att de har högsta tjing på bäst förälder bara för de är mammor och män blir utretade av kvinnor för deras utseende deras låga lön deras snälla lugna personlighet och män förväntas rädda världen men samtidigt ska de inte få ta plats för kvinnor vill visa sig starka. (inte räknat ut den ekvationen än tyvärr) Män ska inte ta plats men de ska ta initiativ , män ska sluta med maskulinitet men samtidigt hela tiden höra "var en man" om de inte är självsäkra och självständiga. Jag vet inte vilket kön som är mest förvirrad tycker det står 1-1 för kvinnor pratar om att vara självständiga ändå handlar hela feminism om att män ska göra jobbet. Kvinnor vill inte bli objektifierade men de själva mäter sig själva i snyggheten i tight kropp i snygga kläder(?) Och objektifierar män till 100 % ta Tinder eller krogen som exempel. Vill att män ska vara respektfulla men visar intresse för de män som är självupptagna och macho. Tycker män ska sluta följa stereotyp men tappar hakan om han inte kan nåt om att byta bildäck eller sätta upp en hylla.

    Ja, Vi har en lång väg att gå...
  • Digestive
    Milkway skrev 2017-11-13 18:40:55 följande:
    Det håller jag med om, inget kön är offret helt enkelt.

    Män blir misshandlade våldtagna trakasserade förlöjligade objejtifierade diskriminerade och mammor får för sig att de har högsta tjing på bäst förälder bara för de är mammor och män blir utretade av kvinnor för deras utseende deras låga lön deras snälla lugna personlighet och män förväntas rädda världen men samtidigt ska de inte få ta plats för kvinnor vill visa sig starka. (inte räknat ut den ekvationen än tyvärr) Män ska inte ta plats men de ska ta initiativ , män ska sluta med maskulinitet men samtidigt hela tiden höra "var en man" om de inte är självsäkra och självständiga. Jag vet inte vilket kön som är mest förvirrad tycker det står 1-1 för kvinnor pratar om att vara självständiga ändå handlar hela feminism om att män ska göra jobbet. Kvinnor vill inte bli objektifierade men de själva mäter sig själva i snyggheten i tight kropp i snygga kläder(?) Och objektifierar män till 100 % ta Tinder eller krogen som exempel. Vill att män ska vara respektfulla men visar intresse för de män som är självupptagna och macho. Tycker män ska sluta följa stereotyp men tappar hakan om han inte kan nåt om att byta bildäck eller sätta upp en hylla.

    Ja, Vi har en lång väg att gå...
    Att bryta normer har aldrig varit lätt då man just blir attackerad från alla väderstreck.

    Det gäller dock att inte blanda ihop vad kvinnor vill och vad feminister vill för det är långt ifrån samma sak.

    Det har vi sannerligen.
  • vargbjörn
    Kenta877 skrev 2017-11-12 15:32:52 följande:

    Så genom att skriva Var en man.uppmanar du ju mig att inte vara medmänsklig.

    Kan du möjligen hitta ett krångligare sätt att uttrycka ditt svammel eller gör du ditt bästa? 


    Det sägs att 50 % av kommunikationen sker itan ord. Det kan ju vara så att något för dig väsentligt nyckelbegrepp saknas i mitt svammel. För mig framstår det dock rätt tydligt så jag vet inte riktigt vad för information du saknar.
  • JakobK
    dfghkjdfhdgfj skrev 2017-11-12 16:26:54 följande:
    många kräver ju att alla muslimer ska gå ut och ta avstånd från de muslimer som gör fel så samma sak borde väl gälla för män då?
    Det gör män ofta när de diskuterar med feminister men då får man ofta en utskällning från dem milt uttryckt. Det är min erfarenhet av det och jag tror säkert det är många andra män som känner samma sak.  
  • FDFMGA
    Milkway skrev 2017-11-13 18:40:55 följande:
    Det håller jag med om, inget kön är offret helt enkelt.

    Män blir misshandlade våldtagna trakasserade förlöjligade objejtifierade diskriminerade och mammor får för sig att de har högsta tjing på bäst förälder bara för de är mammor och män blir utretade av kvinnor för deras utseende deras låga lön deras snälla lugna personlighet och män förväntas rädda världen men samtidigt ska de inte få ta plats för kvinnor vill visa sig starka. (inte räknat ut den ekvationen än tyvärr) Män ska inte ta plats men de ska ta initiativ , män ska sluta med maskulinitet men samtidigt hela tiden höra "var en man" om de inte är självsäkra och självständiga. Jag vet inte vilket kön som är mest förvirrad tycker det står 1-1 för kvinnor pratar om att vara självständiga ändå handlar hela feminism om att män ska göra jobbet. Kvinnor vill inte bli objektifierade men de själva mäter sig själva i snyggheten i tight kropp i snygga kläder(?) Och objektifierar män till 100 % ta Tinder eller krogen som exempel. Vill att män ska vara respektfulla men visar intresse för de män som är självupptagna och macho. Tycker män ska sluta följa stereotyp men tappar hakan om han inte kan nåt om att byta bildäck eller sätta upp en hylla.

    Ja, Vi har en lång väg att gå...
    Ja, det är klart att könsroller upprätthålls av bägge könen och föräldraledighet är ett bra exempel på detta.

    Givetvis ligger det nära tillhands att en mamma som tagit ut i princip hela föräldraledigheten och efter det gått ner på deltid anser sig vara - och anses vara - barnens huvud- eller anknytningsförälder.

    Jag tror inte att det är nyttigt vare sig för män eller kvinnor att grotta ner sig i funderingar kring hur man ska vara som man eller kvinna, utan försöka vara som man är och tycka om sig själv.

    Amatörpsykologi visserligen - men tycker man om sig själv brukar andra också göra det, inklusive det motsatta könet. Då slipper man tro att det är att spela Allan på krogen som är vägen till framgång.

    För övrigt så tror jag att om man som just man tar lika stor del av barnens liv som mamman så är det få som ifrågasätter att barnen har två lika kompetenta föräldrar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • vargbjörn
    Kenta877 skrev 2017-11-12 16:30:00 följande:

    En utmärkt idé. Det känns mer konstruktivt än att skuldbelägga halva befolkningen.


    Men alltså varifrån tar du informationen att halva befolkningen är skuldbelagd. Jag uppfattar det inte alls så. Jag upplever det som att den del av befolkningen som begår övergrepp är skuldbelagd. Såklart då med rätta.
  • kivirush

    Jag kallade mig feminist en gång i tiden. Var tom aktiv och höll diskussioner och gick på möten.

    Sedan träffade jag min underbara pojkvän som jag älskar att diskutera med och fick mig att öppna ögonen för så mycket saker som jag märkte att jag aktivt förnekade eller gick i försvarsposition så fort jag hörde. Han fick mig att ifrågasätta varför jag blev så defensiv.

    Han fick mig att öppna mina ögon och se saker ifrån båda håll. Det tog tid att släppa den instinktiva känslan av att bli kränkt när män pratade om sina problem eller synpunkter. Oj oj oj vad saker det dyker upp som skulle se som så fel istället för roligt om man skulle vände rollerna. Kvinnor är alltid offer och män är alltid förövare. (nästan)

    När jag sedan fortsatte att diskutera på mina medsystrar och jag blev mer och mer ifrågasatt och mer och mer utesluten från gruppen. De slutade att bjuda in mig eftersom jag inte höll med om allt de sa. Jag slutade kalla mig feminist eftersom det inte är vägen till jämställdhet.


    Säger lite vad jag vill.
  • JakobK
    kivirush skrev 2017-11-15 09:09:57 följande:

    Jag kallade mig feminist en gång i tiden. Var tom aktiv och höll diskussioner och gick på möten.

    Sedan träffade jag min underbara pojkvän som jag älskar att diskutera med och fick mig att öppna ögonen för så mycket saker som jag märkte att jag aktivt förnekade eller gick i försvarsposition så fort jag hörde. Han fick mig att ifrågasätta varför jag blev så defensiv.

    Han fick mig att öppna mina ögon och se saker ifrån båda håll. Det tog tid att släppa den instinktiva känslan av att bli kränkt när män pratade om sina problem eller synpunkter. Oj oj oj vad saker det dyker upp som skulle se som så fel istället för roligt om man skulle vände rollerna. Kvinnor är alltid offer och män är alltid förövare. (nästan)

    När jag sedan fortsatte att diskutera på mina medsystrar och jag blev mer och mer ifrågasatt och mer och mer utesluten från gruppen. De slutade att bjuda in mig eftersom jag inte höll med om allt de sa. Jag slutade kalla mig feminist eftersom det inte är vägen till jämställdhet.


    Oj var det så? Det låter som du lyckats ta dig ur en religiös sekt. Vad var anledningen till att du blev så defensiv när ni diskuterade som du skriver?
  • Digestive
    kivirush skrev 2017-11-15 09:09:57 följande:

    Jag kallade mig feminist en gång i tiden. Var tom aktiv och höll diskussioner och gick på möten.

    Sedan träffade jag min underbara pojkvän som jag älskar att diskutera med och fick mig att öppna ögonen för så mycket saker som jag märkte att jag aktivt förnekade eller gick i försvarsposition så fort jag hörde. Han fick mig att ifrågasätta varför jag blev så defensiv.

    Han fick mig att öppna mina ögon och se saker ifrån båda håll. Det tog tid att släppa den instinktiva känslan av att bli kränkt när män pratade om sina problem eller synpunkter. Oj oj oj vad saker det dyker upp som skulle se som så fel istället för roligt om man skulle vände rollerna. Kvinnor är alltid offer och män är alltid förövare. (nästan)

    När jag sedan fortsatte att diskutera på mina medsystrar och jag blev mer och mer ifrågasatt och mer och mer utesluten från gruppen. De slutade att bjuda in mig eftersom jag inte höll med om allt de sa. Jag slutade kalla mig feminist eftersom det inte är vägen till jämställdhet.


    Grupper som kretsar kring en inbördes beundran är sällan stimulerande för folk som vill diskutera och gärna utvecklas. Sådant är för människor som anser att de har tänkt och utvecklats klart.

    Du resonerar dock som om du hade upplevt feminism för att du har varit aktiv på möten. Det vore som att påstå att man har upplevt religion för att man gick på Hare Krishna möten ett tag eller att du har upplevt området ekonomi för att du har förkovrat dig i socialism.

    Feminism innehåller över 10 ideologier, ett flertal filosofiska skolningar samt hundratals grupper och organisationer med individuella kulörer därtill. Vad du har upplevt är ett av kornen på en sandstrand.

    Träffat på särartsfeminister som anser att män och kvinnor av naturen är olika och att samhället ska formas med hänsyn till de traditionella könsrollerna, varav jämställdhet enligt dessa är en likvärdig social- och samhällsstatus mellan könen istället för mål som exempelvis 50/50-uppdelningar?

    Träffat anarkafeminister som inte lägger någon större vikt på frågan om "manligt" och "kvinnligt" överhuvudtaget utan fokuserar på skadliga beteenden och som anser att jämställdhet, hur den än visualiseras, bara kan springa ur attitydförändringar?

    Träffat liberalfeminister som anser att att individens fria val är någonting primärt att ta vara på och som anser att metoder som exempelvis kvotering, öronmärkt föräldraförsäkring och så vidare (läs: toppstyrda reglerings- och tvångsmetoder) är helt fel väg att gå?

    Överhuvudtaget träffat feminister som inte har djupa spår av radikalfeminism och som inte anser att gruppen "män" (och främst att "vita män") är upprätthållare av ett "Patriarkat" som systematiskt förtrycker gruppen "kvinnor" (vilket är världsbilden som just placerar gruppen "kvinnor" som offer per automatik)?

    Feminism är ett politiskt område som inte ska någonstans. Att göra avkall på det är att ge bort sin politiska makt till någon annan och oftast till sina ideologiska motståndare.
  • JakobK
    Digestive skrev 2017-11-15 10:45:41 följande:
    Grupper som kretsar kring en inbördes beundran är sällan stimulerande för folk som vill diskutera och gärna utvecklas. Sådant är för människor som anser att de har tänkt och utvecklats klart.

    Du resonerar dock som om du hade upplevt feminism för att du har varit aktiv på möten. Det vore som att påstå att man har upplevt religion för att man gick på Hare Krishna möten ett tag eller att du har upplevt området ekonomi för att du har förkovrat dig i socialism.

    Feminism innehåller över 10 ideologier, ett flertal filosofiska skolningar samt hundratals grupper och organisationer med individuella kulörer därtill. Vad du har upplevt är ett av kornen på en sandstrand.

    Träffat på särartsfeminister som anser att män och kvinnor av naturen är olika och att samhället ska formas med hänsyn till de traditionella könsrollerna, varav jämställdhet enligt dessa är en likvärdig social- och samhällsstatus mellan könen istället för mål som exempelvis 50/50-uppdelningar?

    Träffat anarkafeminister som inte lägger någon större vikt på frågan om "manligt" och "kvinnligt" överhuvudtaget utan fokuserar på skadliga beteenden och som anser att jämställdhet, hur den än visualiseras, bara kan springa ur attitydförändringar?

    Träffat liberalfeminister som anser att att individens fria val är någonting primärt att ta vara på och som anser att metoder som exempelvis kvotering, öronmärkt föräldraförsäkring och så vidare (läs: toppstyrda reglerings- och tvångsmetoder) är helt fel väg att gå?

    Överhuvudtaget träffat feminister som inte har djupa spår av radikalfeminism och som inte anser att gruppen "män" (och främst att "vita män") är upprätthållare av ett "Patriarkat" som systematiskt förtrycker gruppen "kvinnor" (vilket är världsbilden som just placerar gruppen "kvinnor" som offer per automatik)?

    Feminism är ett politiskt område som inte ska någonstans. Att göra avkall på det är att ge bort sin politiska makt till någon annan och oftast till sina ideologiska motståndare.
    Ja visst finns det flera olika inriktningar, som inom det mesta. Men det är helt klart likhetsfeminismen, eller vänsterfeminismen, som är den dominerande inriktningen i Sverige. Att ens nämna särartfeminism i det offentliga rummet är som att säga något rasistiskt, alltså man tar stora risker då för att bli hånad och att folk tittar snett på en. Trots detta tror jag de flesta i Sverige INTE är benhårda likhetsfeminister innerst inne, men det finns ju alltid en inre och en yttre sida av en människa.
  • BossHoss
    vargbjörn skrev 2017-11-12 11:32:11 följande:

    Punkt ett. Kvinnor särbehandlas genom en genomsnittligt lägre inkomst samt något sämre karriärsmöjligheter. Det är allmänt känt och ingen undersökning har kunnat motbevisa det.


    3:40 in i klippen, ren fakta och undersökningar,



  • BossHoss
    BossHoss skrev 2017-11-15 12:20:33 följande:
    3:40 in i klippen, ren fakta och undersökningar,
    PS ramlade in på detta klipp genom ett koedi klipp (göteborgskursen) men första gången jag sett statistik på löneskillnader. så måste ju dela med mig
  • Digestive
    JakobK skrev 2017-11-15 12:10:40 följande:

    Ja visst finns det flera olika inriktningar, som inom det mesta. Men det är helt klart likhetsfeminismen, eller vänsterfeminismen, som är den dominerande inriktningen i Sverige. Att ens nämna särartfeminism i det offentliga rummet är som att säga något rasistiskt, alltså man tar stora risker då för att bli hånad och att folk tittar snett på en. Trots detta tror jag de flesta i Sverige INTE är benhårda likhetsfeminister innerst inne, men det finns ju alltid en inre och en yttre sida av en människa.


    Ja, visst är många likhetstsfeminister och i varierande grad. Det är helt klart den vanligaste förhållningssätt till könsrollernas härkomst, att det i huvudsak sak är en social konstruktion.

    Att det sedan finns en hel del särartsfeminister - och speciellt omedvetna sådana - är ett faktum och de finns till och med representerade i riksdagen. Paula Bieler (SD) är exempelvis en uttalad särartsfeminist samt representerar Sverigedemokraterna i sin roll som partiets jämställdhetstalesman. I övrigt för även Kristdemokraterna särartsfeministisk politik om än inte uttalat och till viss del även Moderaterna (helt enkelt de konservativa partierna tenderar att dras åt detta håll).
  • Digestive
    JakobK skrev 2017-11-15 12:10:40 följande:

    Men det är helt klart likhetsfeminismen, eller vänsterfeminismen, som är den dominerande inriktningen i Sverige.


    Glömde påpeka att likhetstsfeminister inte är vänster- eller för den delen högerorienterade utan du tänker nog på ideologin radikalfeminism i det sammanhanget, som genomsyrar vänsterpolitiken i störst utsträckning.
  • JakobK
    Digestive skrev 2017-11-15 13:27:57 följande:
    Glömde påpeka att likhetstsfeminister inte är vänster- eller för den delen högerorienterade utan du tänker nog på ideologin radikalfeminism i det sammanhanget, som genomsyrar vänsterpolitiken i störst utsträckning.
    Nu är jag inte lika politiskt insatt som du verkar vara, men så här tänker jag.

    Jag tycker det finns en koppling till vänster för likhetsfeminismen. Att män och kvinnor i grunden är lika (förutom fortplantingsorganen), att det är påverkat av miljön enbart, målet är att vi ska vara lika, är ju en väg mot ett socialistiskt samhälle. Att vi alla ska vara ett kollektiv, inte uppdelade mellan könen, för att utplåna klasskillnader. Särartfeminism vill ju behålla det traditionella könsrollerna i stort sett och anser att det inte går att ändra på könsrollerna i nån större utsträckning. De är alltså mera ok med klasskillnader (det finns ju som bekant fler rika män än kvinnor) än vad likhetsfeminister är.

    Om du tänker på höger att det är mer åt rasister och nazister så passar ju särartfeminism mycket bättre för dem eftersom det utgår från att vi är biologiskt olika, kan ju jämföras lite med deras rastänk. Men höger har väl fått lite annan deinifiton på sista tiden.
  • Digestive
    JakobK skrev 2017-11-15 15:13:02 följande:
    Nu är jag inte lika politiskt insatt som du verkar vara, men så här tänker jag.

    Jag tycker det finns en koppling till vänster för likhetsfeminismen. Att män och kvinnor i grunden är lika (förutom fortplantingsorganen), att det är påverkat av miljön enbart, målet är att vi ska vara lika, är ju en väg mot ett socialistiskt samhälle. Att vi alla ska vara ett kollektiv, inte uppdelade mellan könen, för att utplåna klasskillnader. Särartfeminism vill ju behålla det traditionella könsrollerna i stort sett och anser att det inte går att ändra på könsrollerna i nån större utsträckning. De är alltså mera ok med klasskillnader (det finns ju som bekant fler rika män än kvinnor) än vad likhetsfeminister är.

    Om du tänker på höger att det är mer åt rasister och nazister så passar ju särartfeminism mycket bättre för dem eftersom det utgår från att vi är biologiskt olika, kan ju jämföras lite med deras rastänk. Men höger har väl fått lite annan deinifiton på sista tiden.
    Särartsfeminism kan ta sig vilka skepnader som helst då det är områdets motsvarighet till konservatism - med ett särskilt undantag för radikalfeminism, vars samhällsanalyser skär sig med varandra. Sverigedemokraterna har exempelvis kallat sig för socialkonservativa, hur de konkret ser på klasskillnader vet jag dock lite om. Med andra ord kan man vara strängt emot klasskillnader (rent utav kommunistisk) men likväl särartsfeministisk samtidigt.

    Jag håller med i det du säger när du beskriver likhetsfeminism som ett möjligt bidrag i en socialistisk vision, i att vara så "lika" som möjligt, men för min egen del - som inte är sedvanligt socialistiskt lagd, utan lutar åt anarkism och särskilt individualanarkism - kan den här visionen även gå över styr. Det finns exempelvis extrema likhetsfeminister som inte tål transsexuella personer då deras livssituation strider mot synen man har på könsrollerna. Extremer finns överallt. Det kanske är så att de som locka allt för kraftigt av den socialistiska visionen samt har en väldigt stark och övertygad hållning som likhetsfeminist, är de som tenderar att sväva ut i extremer på vänstersidan - för ideologierna, som du pekar ut, stimulerar varandra i mångt och mycket.

    Har inte sett ett sådant samband tidigare så jag får tacka för breddad vy! Är för övrigt väldigt trött så andra stycket blev inte allt för träffsäkert, hoppas att det går att förstå vad jag vill peka ut som ett möjligt samband ändå (bland vänsterns extremfeminister).
     
Svar på tråden Feminister bromsar sig själva