• Anonym (Berättar)

    Obearbetat trauma

    Jag har aldrig berättat detta för någon men jag behöver bara få det ur mig. När jag var 16 blev jag tillsammans med en kille som var 19. Han var fin mot mig i början, men sen förstod jag att han bara var ute efter att utnyttja mig. Jag var oskuld då, och han tvingade mig att ge honom oralsex, tryckte ner mitt huvud om jag sa nej. Han ville ha sex med mig, och jag gick med på det men ångrade mig och bad honom sluta för det gjorde ont. Han fortsatte tills han kom. Han gjorde slut med mig direkt efter. 

    Efter detta kände jag mig så smutsig och äcklig och brydde mig inte om vad som skulle hända med mig. Jag registrerade mig på prostitutionssidor. Kom i kontakt med en man, jag tror han var 56, minns inte. Jag åkte hem till honom och han hämtade mig på tågstationen. Han hade sex med mig. Han gjorde mig inte illa men jag kände mig så äcklig. Jag fick bra betalt iallafall. Träffade honom flera gånger efter det. Sen blev dem fler. Jag kommer inte ihåg vad de hette. Jag stängde alltid av, jag lät dem göra sin grej, använda min kropp, tog emot pengarna och sen gick jag.

    Jag lyckades ta mig ur det till slut. Blockade alla männen. Men det hänger ändå kvar. Ibland när jag har sex med min pojkvän får jag flashbacks och vill kräkas. Jag polisanmälde dem aldrig för jag trodde att allt var mitt fel. Och det gör ont i mig att veta att de säkert fortfarande utsätter andra tjejer. 

  • Svar på tråden Obearbetat trauma
  • Ailin

    Så otroligt sorgligt att du har behövt vara med om detta. Men bra att du kan börja berätta om det och förstås att det har upphört. 


    Jag tror att det vore väldigt bra för dig att prata igenom detta med någon professionell. Det kan vara psykolog på vårdcentral eller ungdomsmottagningen (vet ju inte hur gammal du är). Just en professionell kontakt är ju en person som du inte behöver ?skydda? eller känna efteråt att du har berättat för mycket för.. De ska klara av att lyssna och ta emot det du har att berätta. 


    Det är en investering i dig själv, att du ger dig detta. 


    Stor kram till dig! ❤️

  • 1omtänksam

    Hej ts! 


    För det första så blir jag så otroligt ledsen över att du fått uppleva allt detta. Att någon gjorde dig så illa. Men det är bra att du berättar nu. Modigt också! 
    Det är vanligt att kroppen minns det huvudet så att säga "stängt av". Dessa minnen, som ofta består av just flashbacks från ett eller flera trauman, kommer när en minst anar det eller när kroppen "känner igen" något. Att du ibland mått illa vid sex med din pojkvän kan ha att göra med tidigare trauma. Högt troligt. 
    Vid dysfunktionella relationer där misshandel förekommit, fysiska och psykiska övergrepp, eller vid exempelvis incest eller våldtäkt, är det vanligt att man "stänger av" kroppen och gör exakt så son du beskriver. En kanske inte bryr sig om något längre, låter andra (män oftast) fortsätta begå övergrep mot en, en tar kanske droger och dricker alkohol för att slippa känna, en kanske skadar sig själv, skär sig, känner kanske skam och skuld över att en låtit saker hända. En känner starka äckelkänslor. Det fast skulden hör hemma någon annanstans: hos alla som gjort dig så illa! Det finns många olika reaktioner hos drabbade av trauman. Vanligt med postraumatisk stress och ångest. Att kroppen, som är mycket klok, minns det huvudet förträngt och att detta ger uttryck på olika sätt och från person till person. 
    Jag önskar att du pratar med någon professionell. Det finns hjälp att bearbeta trauman som du varit med om. Finns terapeuter som har specialistutbildning inom traumaterapi. Nu vet jag inte var du bor, men om du vill och orkar så sök på traumaterapi där du bor. Eller hör av dig till vårdcentralen och boka in tid hos en terapeut/ psykolog. Vad tror du om det?
     
    Att söka profrssionell hjälp är, precis som någon skrivit tidigare, en investering i dig själv. Sen finns även vi här pä FL. Vi/jag lyssnar. Nu har du vågat berätta. Bara det är ett stort steg du tagit! 
    Önskar dig all läkning och att du får all hjälp som behövs att bearbeta dina trauman. Lycka till. Stor kram ❤️ 
  • 1omtänksam

    Ber om ursäkt för lång text. Vet inte varför det inte går att göra radbyten för mig, eller att citera andras inlägg. Men hoppas det går att läsa ... 

  • Anonym (Berättar)

    Jag har aldrig velat söka hjälp eftersom jag skäms så mycket. Det har gått 6 år nu. Sen har jag alltid förminskat det som hände eftersom det finns de som har varit med om värre, jag blev aldrig slagen eller misshandlad av männen och de gjorde inget som jag inte hade gått med på. Även om jag nu förstår att det inte var jag som gjorde fel eftersom jag bara var en vilsen tonåring som ville skada mig själv så känns det ändå som att det jag har varit med om inte är tillräckligt allvarligt för att jag ska förtjäna att få hjälp att bearbeta det.

  • Silverjenny

    Väldigt tråkigt att du har dessa erfarenheter men vad BRA att du kan prata om det nu. Det är ett första steg mot att bearbeta det och kunna lägga det bakom dig.

    Jag tror det är väldigt, väldigt vanligt att unga tjejer skadar sig själva genom att ha sex man inte vill ha. Sexualiteten och den sexuella självkänslan är känslig och lätt att skada när man är ung. Tyvärr vet många män detta och flockas kring skadeskjutna flickor som vargar. Många, många killar som tvingar tjejer till sexuella handlingar som ÄR våldtäkt, men varken killen eller tjejen vill kalla det för vad det är.

    Jag själv blev utsatt för sexuella övergrepp när jag var litet barn och dessa minnen kom tillbaka när jag var tonåring och började få en sexualitet. Jag reagerade med att bli äcklad över mig själv, min kropp och min sexualitet. Fick flashbacks när jag var med min pojkvän och blev äcklad av kåtheten istället. Det var mycket förvirrande och jag reagerade med att bli utåtagerande sexuellt istället. Det var nog ett sätt att försöka "vinna tillbaka kontrollen" genom att jag åtminstone valde situationerna och personerna själv, om du förstår.

  • 1omtänksam

    Självklart förtjänar du att få hjälp ts!

    Det finns ingenting som heter "tillräckligt allvarligt" när det handlar om att få hjälp till ett bättre liv, bearbeta och förstå. Förminska inte dig själv och det som hände dig . 

    Du är värd professionell hjälp ❤️ 

  • Silverjenny
    Anonym (Berättar) skrev 2023-11-27 12:56:36 följande:

    Jag har aldrig velat söka hjälp eftersom jag skäms så mycket. Det har gått 6 år nu. Sen har jag alltid förminskat det som hände eftersom det finns de som har varit med om värre, jag blev aldrig slagen eller misshandlad av männen och de gjorde inget som jag inte hade gått med på. Även om jag nu förstår att det inte var jag som gjorde fel eftersom jag bara var en vilsen tonåring som ville skada mig själv så känns det ändå som att det jag har varit med om inte är tillräckligt allvarligt för att jag ska förtjäna att få hjälp att bearbeta det.


    Förminska inte dig själv och det du varit med om. Du förtjänar hjälp och det skulle nog vara bra för dig att prata med en psykolog om detta. Högkostnadsskydd gäller så du betalar bara upp till 1300 kr på ett år om du inte går privat.
Svar på tråden Obearbetat trauma