• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Maxbox

    Hella! Så jobbigt och tråkigt att det aldrig blev bra av op. Jag hoppas verkligen att du ska få hjälp och att du ska få må bra igen!

  • Hibiscus

    tack Pyttis och paddy!
    Ja det är jobbigt det här men jag får väl snällt vänta på återbesöket om ett halvår...
    Men som jag skrev innan så har jag nu varit på DS återigen men av annan anledning- då jag i 2 1/2 år har haft så ont i livmodern/u-livet (ja det har ju varit en resa de åå med fram o tillbaka både akut o bokade tider o bara blivit nonchalerad och läkare har sagt att- du absolut inte får ta bort livmodern..

    hur som helst så har ju de orden fastnat i mig ( blev remitterad till denna läkare nu av en annan läkare på sjukhuset om emolisering av myom (var så nervös inför besöket att det ännu en gång slulle nochaleras med mina smärtor jag har så jag ej kan gå när det sätter igång.
    Läkaren gjorde bara en snabb undersökning innan han bara sa- DEN SKA BORT!! vaa sa jag fattade inget, blev riktigt skakis o berättade att nej det är inte bra för mig att ta bort den det har flera av dina kolleger sagt.... han skakade bara på huvudet av det och sa dom har skrämt upp dig- o han fattade inte riktigt varför jag skulle ha sämre bindväv osv... kände mig mycket kluven, men han är den ända jag träffat som konkret sagt vad som är fel och vad som bör göras så jag har beslutat mig för att tro på honom- grejen är att jag både har myomer och adenmyos i livmodern det sistnämda är det som smärtar och det ända att bli av med smärtorna är att ta bort livmodern.
    har just nu inget liv då jag har 2 olika problematiker men om en av dessa som är smärtor dagligen kan göras något åt så tar jag denna risk (om det nu är det....??ja det är det nog...) med att riskera framfall....hmmm det är ju det jag opererat...och som sagt har fortfarande- rectocelet.

    hoppas det inte blev för rörigt att läsa o förstå- för jag känner mig ganska rörig i huvudet nu

  • Maxbox

    Hella, har du fått något besked om när op. kan göras. Det känns ju som prio ett är att komma tillrätta med smärtorna, och därefter hantera rectocelet. Håll oss uppdaterade! Jag ska hålla tummarna för dig!

  • Hibiscus

    Ja jag känner att det är prio 1 att göra nåt åt smärtorna o efterssom läkaren redan var så bestämd att det bara skulle förvärra rectocelet med en op nu så får jag snällt vänta till nästa besök om ett halvår o fortsätta med min vattenpip...det är ialla fall bättre med den än att hålla på o hålla emot o trycka osv för att få ut det sista som inte vill komma ut  det var mer bökigt o peckligt..och svårare att tömma tarmen

    var ju till läkaren i tisdags som jag skrev innan- redan igår- 2 dar senare dimper operationstid ner i brevlådan- har aldrig varit med om sååå snabb op tid, man har ju ofta ¨ått vänta i månader- känns som han tyckte det var väldigt angeläget att jag ska göra det här snabbt- inskrivning 9 juni op 13 juni...har mycket tankar...lite skraj..det är ju en stor sak att ta bort livmodern

  • So nice

    Hej,

    Hella måste säga att det är tråkigt att se dig här igen! Förstå mig rätt, trodde att folk skulle bli hjälpta av dessa operationer men det känns som det snarare är tvärt om.

    Alla ni som nyss fött barn! ni behöver inte oroa er ännu, vänta till dess att det minst har gått 1 år, har ni fortfarande kvar samma besvär efter det så tycker jag absolut att ni ska söka hjälp.

    Hella vart ska jag börja, jag var tillbaka på min efterkontroll efter min op, jag bad då specefikt att få en speciell läkare Jan Westerman eller Westin heter han. det var han som egentligen skulle operera mig sista gången, han blev jättebesviken och undrade vad de hade gjort, de hade endast rättat till 1 cm av min 4 cm rectocele! tack för den!

    Vi kom överrens om att han och ingen annan skulle göra om min operation, han jobbar dessutom på bäckenbotts center du kanske vet vem han är. han sa dessutom att de inte hade gjort som han hade skrivit i journalen. Så han skrev in att ingen annan än han får operera mig.. hoppas nu att det blir bättre.

    Jag har samma problem att tömma tarmen jag får verkligen hålla emot och jag hör och känner hur allt är på väg ut. dessutom blir jag förstoppad om jag väntar med att gå när jag känner att det är dags. 
    Jag fick op tid redan i feb, men det kostar mig så mycket ekonomiskt att vara hemma så jag ska op i höst. förhoppningsvis i augusti. Min läkare som ska operera mig denna gången, sa bara att det klart du ska bli bra 90 %  av hans patienter blir bra..han sa vidare att när han har op. mig kommer jag må dåligt ett bra tag, dvs jag måste vara säng liggande och bara vara sjukskriven under de 4 veckor man är sjukskriven.

    Hella skönt att en av dessa läkare har tagit dig på allvar, vem var det? har inget förtroende för dessa DS läkarna längre!! 

    Kan tillägga att min sexlust är helt borta och det var den inte tidigare. 

    Kram till er 

  • Minnie7

    Beklagar verkligen er som har det så jobbigt både innan och efter op. Lider med er. Då verkar mina bekymmer så otroligt små och man får ett helt annat perspektiv på allt. Tack för hoppet om att det kan bli bättre efter 1 år. Gynekologen jag var hos sa ju att jag var lite slappare än normalt efter en förlossning. Då blir man klart lite orolig.

    Hoppas ni alla blir bra, eller åtminstone bättre efter op. Verkar ju som om ni fått riktiga specialister nu och det är ju skönt. Borde bara finnas sådana... Tänker på er.

  • Hibiscus

    So nice: alltså man blir mörkrädd- jag är redan men blev ännu mera frustrerat arg då jag läste ditt svar- har tappat förtroendet för läkarna på "vårat" sjukhus- är nu skiträdd för vem jag får som ska göra hysterektomin på mig- den jag träffade nu inför detta var nog den enda jag fakiskt kände förtroende för- Bengt Johansson heter han föresten, tyvärr sa han att han inte kunde op mig- då jag sa att det måste vara en bra opläkare!! för han skulle vara ledig ett bra tag- jag sa då skriv in i journalen att det ska vara en bra och han sa dessutom att han skulle skriva att ligament vid livmodern inte ska tas bort så att risken för framfall minimeras- men nu när du varit med om att läkare inte följ det som står- är jag rädd att samma händer mig- har känslan att de bara slavsar ihop nåt vid op- allafall vad jag verkar råkat ut för- då mitt rectocele är helt oförändrat från innan op (det står tillomed i journalen) men att det istället har förstört väggen- med den förbannade äckliga klumpen hon gjort med flikar veck o knölar som trycker mot andra väggen och är en hemsk obehaglig känsla så fört jag är uppe o gär- känner av den hela tiden- är sååå jäkla ledsen för detta o mår illa på mitt underliv som hon har förstört det....o så här har det varit sen op i september

    när jag var till henne på återbesök- var hon så noncharlant och knappt undersökte mig- sabara att det såg bra ut- jag sa nej det är inte det försökte få henne att känna efter då jag sa att jag har denna klumpkänslan osv och inte kan tömma tarmen och dessutom gör ont- då kollade hon snabbt o bara sa det blir bättr med tiden det kommer mjukna- å som liten patient är man så maktlös inför läkares svar....hon var bara så inriktad på att du har nog endometrios så hon snackade bara om det- tyckte att jag skulle göra lapaskopi- jag var så frustrerad på hennes nonchalanta sätt---sa att nej jag har ju redan gjort en lapaskopi för 1 å¨r sedan och det var ju ingen endo- men hon tyckte o trodde det ändå....vaaaa....så hon ville skicka mig till Nina Kyrklund- nån du känner till? har tyvärr inte så mycket förtroende för henne heller, men hon avfärdande det där endosnacket ialla fall- och hon som skrivit in i journalen om icke förbättring av rectocelet- tyvärr känner jag att hon ej lyssnar riktigt- det är hon som absolut inte skulle op om mig för att det bara skulle bli värre då menar hon i detta läget- jag förstår inte det här resonemanget...??? hon skickade mig till denna Bengt nu om den andra problematiken jag har med livmodern och han ruskade på huvudet då jag berättat vad främst min rectocele op läkare sagt... om bla att jag har så dålig bindväv- han menade på att vad? du har inte sämre bindväv än någon annan....så man undrar lite....vad det är frågan om och vem kan man lita på?

    hur som helst Jan Zetterstöm tror jag att du menar va? han jobbar på bäckenbottencentrum- har träffat honom en gång- det var han som satte upp mig för rectoceleop men tyvärr har jag inte haft homom mera- han var den andre på det sjukhustet som jag kännt förtroende för!

    Vem var det som gjorde din sista rectocele op? var det samma som jag hade? jiu Ho eller?

  • Lisafisan

    Hej,

    Jag har följt tråden under något år men inte varit så aktiv. I morgon ska jag operera mig och nu när jag läser det senaste så blir jag nästan sjukt orolig. Har problem med framfall både recto och cycstocele, måste stödja för att kunna ha avföring och kan ännu inte varken springa eller hoppa sedan förlossningen (över ett år sedan) +  att klippet (stort i melangården) står öppet fortfarande. Det mesta vänjer man sig ju vid - det blir liksom vardag det med. Vi har fått sexlivet att fungera och barnen förstår varför jag inte leker med dom på studsmattan. Ändå har det kännts viktigt för mig att göra den här operationen - men nu börjar jag tveka. Är det värt det? Om det ändå bara blir värre menar jag.

    Så vad är era bästa tips inför i morgon. Vad ska jag be om - höra mig för om - absolut inte gå med på??

    Några andra tips inför den första tiden efter operationen?

    Sjukt nervös var ordet och jag behöver alla tips jag kan få!

    /Lisa

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder