• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Missy Cat
    Mjukis82 skrev 2010-02-14 10:03:42 följande:
    Hej! Kastar mig in här i er fina tråd och hoppas att ngn snäll varelse kan svara snabbt på min fråga. Jag har gjort två tårtor tills idag som en kompis ville ha till ett kalas. Men nu är kalaset inställt och dom undrar om man kan frysa hela tårtorna. Bottnar o så vet jag går bra, men dom är täckta och dekorerade med SP (ballinas). Vad tror ni? Funkar det? Vore jättetacksam för svar!
    Frysa går men de kommer inte vara lika fina när ni tinar upp dem.
    De kommer säkerligen svettas lite, men det är enbart skönhetsrelaterat.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • zuperduperme

    jag har blivit ombedd att göra en bröllopstårta för 90 pers. det ska vara en våningstårta. men ja kan inte komma på hur jag skall lösa det där med våningar. hur många våningar och hur många bitr på varje. någon som vet??

  • Mjukis82
    Missy Cat skrev 2010-02-14 10:48:20 följande:
    Frysa går men de kommer inte vara lika fina när ni tinar upp dem.De kommer säkerligen svettas lite, men det är enbart skönhetsrelaterat.
    Tack snälla för ditt svar!
    (¯`°?.¸ ღ♥ frujessicas.blogg.se ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Egensinnig
    zuperduperme skrev 2010-02-14 11:21:11 följande:
    jag har blivit ombedd att göra en bröllopstårta för 90 pers. det ska vara en våningstårta. men ja kan inte komma på hur jag skall lösa det där med våningar. hur många våningar och hur många bitr på varje. någon som vet??
    Här finns en tårtbitsuträknare som du kan använda. (Mina tårtor brukar bli 8-9 cm höga med 2 lager fyllning och hembakade bottnar
    www.tartiversum.se 
    Under Hjälpmedel i vänsterkanten
    Matilda, Matilda........
  • Lenilus
    zuperduperme skrev 2010-02-14 11:21:11 följande:
    jag har blivit ombedd att göra en bröllopstårta för 90 pers. det ska vara en våningstårta. men ja kan inte komma på hur jag skall lösa det där med våningar. hur många våningar och hur många bitr på varje. någon som vet??
    Det går att räkna ut på tartiversum.se
  • Annamamma 83

    Skulle igår fixa min första marsipantårta.

    Gjorde en klassisk princess med glasskräm, hallonsylt ,spacklad med grädde.

    Jag var lite smidig o köpte färdiga bottnar, samt ett färdigt marsipanark på ica.
    Men när ja skulle lägga på marsipanen, så räckte den inte till. Sen täckte inte ända ner på kanterna.
    Är dessa färdiga aningen små, elller tog ja helt enkelt för mkt grädde?
    Hur mkt grädde brukar ni spackla med,i dl?
    Jag ville ju få liten höjd på tårtan, men de blev inte bra {#lang_emotions_laughing}
    Men man måste ju börja någonstans o försöka i alla fall!

  • hotflower
    Annamamma 83 skrev 2010-02-14 12:10:30 följande:
    Skulle igår fixa min första marsipantårta.Gjorde en klassisk princess med glasskräm, hallonsylt ,spacklad med grädde.Jag var lite smidig o köpte färdiga bottnar, samt ett färdigt marsipanark på ica.Men när ja skulle lägga på marsipanen, så räckte den inte till. Sen täckte inte ända ner på kanterna.Är dessa färdiga aningen små, elller tog ja helt enkelt för mkt grädde?Hur mkt grädde brukar ni spackla med,i dl?Jag ville ju få liten höjd på tårtan, men de blev inte bra Men man måste ju börja någonstans o försöka i alla fall!
    Jag tycker personligen att de färdiga mrsipanlocken är alldeles för små. För som du säger, man vill ju ha lite höjd på tårtan.
    Jag räknar med ca 500 g marsipan för att täcka en tårta å då blir det lite över men det går ju att spara
  • Egensinnig
    majlinsa skrev 2010-02-14 16:50:28 följande:
    Hur pass svårt är det att täcka en rektangulär tårta jämfört med en rund?
    Inte så svårt - jag ser till att hörnen äre fina först och sedan smoothar jag sidorna genom att lyfta och dra försiktigt - här är en video:


    ">

    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17