• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • Snarkofagen
    Daimis - intressant (missförstå mig rätt...) teori om att sämre tänder skulle bero på för tidig födsel. Jag kommer inte ihåg, vad var det som hände med Emmy? Ramlade hon eller är tänderna verkligen i dåligt skick? 

    bussig - massor med kramar till dig inför fredagen! Nu känns det mesta motigt men jag tror att när jullovet väl kommer och du får vila, kommer du att få tillbaka lite mer positiv anda. Hjärta 

    Ah, den här febern, alltså. Han var helt sänkt hela eftermiddagen igår, ända från lunch och framåt. Han somnade i min famn vid 16-tiden och sov fram till 19 då han gnällde som tusan. Fick pyjamas och välling och efter det var det som en förbytt unge. Fortfarande 39 i temp men skitglad och hur pigg som helst. Jollrade och sjöng fram till kl 23. Ingen temp i morse kl 6 men nu, kl 8, är tempen uppe i 38,5 igen. Konstigt. Kanske tredagarsfeber?

    Äsch. I-landsproblem. Kram! 
  • Daimis

    Snarko; Ja, det var tandläkaren som sa de... Nej, hon har inte ramlat el nåt. Hon har bara dåliga tänder... Slitna tänder... Jag hoppas bara de nya som kommer ska va normala, för det är inte kul det här...
    Jag har heller aldrig hört det innan men hon som sa det är ju utbildad specialist inom barntandvård så jag hoppas iaf hon vet vad hon pratar om  och har väl kanske sett en del...

    Hur går det m febern då? Låter helkonstigt att det går upp o ner sådär...

    Vart ska alla fira julen?
    Jag ska ääääntligen få fira hemma, i mitt eget hus Blir en del jobb och kostar mkt pengar men så värt det!!
    Äntligen ska vi kunna ha en riktig gran och allt pyssel är inte förgäves
    Igår gjorde jag ett lass köttbullar o frös in. Svärmor tyckte vi kunde ha mamma scans...nänänä... visst jag är inte nån stjärna på att laga mat men inga fejkbullar på mitt julbord *hihi* och helt otroligt nog så blev de supergoda. Bara hoppas det håller sig igenom tining o uppvärmning i ugnen sen.... Emmy gillade dem tom o hon är rätt kräsen

  • Snarkofagen

    Daimis - bra att ni fått kontakt med en specialist. Feber hade han igår igen, i morse var den åter igen borta. Det går lite upp åsså går det lite ner Han mår bra i alla fall, är inte påverkad längre vilket är skönt. 

    Vi firar hemma hos oss. Mina tre systrar kommer hit så det blir huset fullt Vi har handling och matlagning 22 december hemma hos oss. Det ska bli jättetrevligt! 

    Jag gjorde köttbullar enligt mejjas recept för ett tag sen, jag äter ju inte själv kött så jag vet inte hur man "ska" göra. Mannen tyckte köttbullarna blev goda men Ella tycker bättre om köpeköttbullarna. Får nog se till att göra egna lite oftare för köpeköttbullar är ju faktiskt inte lika goda.

    E är hemma på sin lediga dag idag och ute snöar det. Jag hade tänkt att vi skulle stanna inne nu när jag ÄNTLIGEN slipper ge mig ut i snön för att hämta på fsk men nej. Hon ska ut och åka pulka  

  • mejja75

    Vi ska vara hemma hos mina föräldrar på julafton. Men förstår ni hur skönt det ska bli att inte behöva åka iväg över hela julen! Att äntligen kunna ha julgran och pynta lite. Det har ju inte varit nån idé innan, eftersom vi allitd åkt hemifrån ett par dagar innan jul och kommit hem efter nyår tidigare.

    Snarko: Skönt att Aston är bättre. Thea fick tidigare ofta feber som gick upp och ner som en berg-och dalbana. Hon kunde få över 39 på kvällen, 37 morgonen efter och sen steg den upp över 39 igen på eftermiddagen. Peppar peppar men det var länge sen hon hade så nu.
    Men vad är det du säger!!! Gillar Ella köpeköttbullarna mer än mitt recept?!?

    Bussig: Nej vad trist med tänderna
    Måste kolla med dig. Ni gav (ger?) väl omega3 till Felix? Ville sover så urbota dåligt om nätterna. Visst, vissa nätter är helt ok, då vaknar han bara kanske en eller två gånger. Men som inatt, då vaknade han sex gånger och två av dessa gånger tog det 40 min att få honom att somna om. Han kommer liksom inte till ro. Trodde väl att det skulle bli bättre när han fick eget rum och det kanske det blivit också lite grann, men det är fortfarnade inte bra. Både jag och sambon håller på att bli tokiga av att inte få sova. Tar gärna emot tips och idéer från er alla!

    Nu ska sambon och jag iväg en sväng, vi har lite buisness att göra med farbror tomten

  • Mamma till bröderna bus

    tjenis, det gick bra igår.. mycket skönt, men måste tillbaka nästa vecka för nytt blodprov, de vill se att hormonprovet kommer ner till noll..

    Felix tänder är kvar än iaf... Idag ska vi köpa julgran och julstöka massa, för julkänslorna gick lite upp i rök med allt strul..

    Ang omega3- japp vi gav MorEpa mini junior 2 kapslar om dagen (de går att tugga eller tömma eller för all del svälja) det är ju värt att testa, det tar 2-4 veckor innan nivån är uppe i det optimala, men vi märkte redan efter ett par dagar att han lättare kom till ro på kvällen, men sen tog det 2 veckor tror jag det var innan sömnen ändrades till det bättre, vi fick ha jättetydliga rutiner samtidigt.

    Vi ska fira jul här hemma, blir 10 stycken här hemma, så det blir lite trångt, men mysigt, jag ÄLSKAR julen och tycker det är toppen att jag får fixa med allt här hemma, vi har varannan jul och sen varannan har min svåger med familj..


    Felixmamman
  • Snarkofagen

    bussig - mina tankar är hos dig. Hoppas du mår bra. 

    Här hemma lunkar det på. Var hos bvc igår, Aston går ner i vikt Sorry att jag tjatar om det här med vikt men det är så himla jobbigt! Han äter, äter och äter lite till men går ändå ner i vikt.

    Granen har kommit in i lägenheten och väntar nu på att bli klädd. I kväll ska pappa och Ella klä granen. I morgon, 22 december, är det inhandling av mat och matlagning hemma hos oss som väntar. Mina systrar kommer hit och hjälper till. Det blir många finska läckerheter. bussig, vad sägs om morotslåda, kålrotslåda och karelska piroger?!

    Idag sitter jag hemma mellan 9-13 och väntar på leverans. Är det inte konstigt att fraktföretag inte kan ge bättre leveranstid än "9-13"?! Aja. Kärt besvär. Det kommer hem Elfa-backar idag och ÄNTLIGEN ska jag få ordning i vår garderob!

    Ha det gott, tjejer!  

  • Snarkofagen

    Klimakteriet, någon? Börjar seriöst misstänka att jag tagit steget över till andra sidan. Ända sedan Aston föddes och mensen kom igång, har jag haft sjukt kraftiga blödningar. Den här gången tog det priset. Har haft Astons blöjor på natten - allvarligt! Fick tag på min barnmorska som sa att jag behöver söka gyn för det här.  Lättare sagt än gjort, alla gynekologer har tydligen flytt till Norge. Efter att ha suttit i telefonköer och passat telefontider i två dagar, har jag nu äntligen fått tag på en gynekolog. Ska dit efter nyår. 

    Igår ringde förskolan. Ella blödde näsblod. Det brukar hon iofs göra, hon har känsliga slemhinnor när hon är/har varit förkyld. Och den här torra inomhusluften gör ju sitt också. Men den här gången hävdade hon själv att hon pulat in en pärla i näsan. En rosa, kunde hon berätta. Mannen åkte och hämtade hem henne och mycket riktigt, när han snöt henne kom det ut en rosa pärla. Den blygaste tjejen på förskolan hade berättat för Ella att ärtor ska man inte HELLER pula in i näsan Ah, man bara måste älska dessa små ungar! 
     

  • Gladabarnensmamma

    Snarko - välkommen till slafset som 2-barnsmamma. Har vi inte mens, så är det ÄL och som om inte det räcker så klämmer vi in lite PMS i mellandagarna. Serious alltså, för min del är det som om kroppen byttes ut efter tvåan (och jag har fått instämmande nickningar från likasinnade). Jag har diva-cup och de första dagarna måste den fixas var 4:e timme...

    Söta små rosa pärlor i en blodig näsa - det måste höra till åldern. Hos oss är det Felix som "bara tar en kleenex att peta näsan med" (en halvtimme eller så, tills det blöder). Låga temperaturer och torr luft... sen kommer näsblodet som ett brev på posten.

    Idag är mannen ledig och vi har grabbarna hos dagmamman en halvdag - sen är det LOV!!! Jippi!!!

  • Gladabarnensmamma

    God jul till er alla mammor och barn i traden!
    Vi firar inte forran pa lordag sa har ar det lugna gatan. Revbenspjall, sill och en jansson finns pa menyn, men vi skippar skinka/kalkon och haller oss till enkelt det har aret - eftersom vi inte har en endaste gast!
    (jag tror vi lagger fram klapparna  under granen pa natten till den 25:e)

    Ho-ho-ho pa er och ha en magisk dag med en massa glimmande ogon Tomte

  • Mamma till bröderna bus

    God fortsättning på er =) hoppas julen var trevlig för er alla.. här hemma har min syster med 2 hundar och två barn invaderat, trode det skule bli ett par dagar, men nu har hon kläckt ur att hon flyttat från gubben, så hon vill sova över någon dag till (min man och jag är inte helt lyckliga, huset fullt felix i vår säng och vi har planer för nyår och jag vill INTE att syrran är med, jag vill ha min mysiga nyår med min bästa vän och hennes man och dotter, vi brukar fira ihop och jag vill/orkar inte ha med syrraan och hennes familj, jag är less redan nu och hon kom i tisdagskväll...


    Felixmamman
Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~