Temperatur helstekt fläskfile
Har gjort fläskfile i ugn och kom upp i 84 grader (receptet sa 65 men då var det rätt inuti) är ju lite rosa saft när jag skär i, gör det något? Blir den klar om den står ute 10 min till?
Har gjort fläskfile i ugn och kom upp i 84 grader (receptet sa 65 men då var det rätt inuti) är ju lite rosa saft när jag skär i, gör det något? Blir den klar om den står ute 10 min till?
Har du verkligen haft termometern mitt i filén? 84 grader är rätt mycket och vid 70 borde den ha varit genomstekt.
Ja, jag hade termometern mitt i (så gott det går) men på 65 grader var det en rå kärna och på 84 säg den genomstekt ut men det var som sagt rosa saft. Men det kanske inte gör något. Vill ju inte ha inne längre så den blir torr.
Färsk eller hade den varit fryst undrar jag innan jag svarar.
Färsk
Den ser bra ut så nu äter jag! Tack för svar!
jag skulle säga att du har fel på din termometer...
När du beskriver den låter det mer som 65grader när din termometer visar 84