• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    Hej igen, nu har jag mailat Life Clinic och fått svar. Oj vad allvarligt det känns plötsligt efter en lång period av förnekande. Nu väntar jag bara på att få deras enkät så är vi förhoppningsvis igång. Brukar det ta tid att få den? De bara skrev att den skulle komma, men inget än. Ledsen att jag kidnappade den här tråden för mina bittra utläggningar. Insåg att det har varit locket på lite för länge. Nu kom jag på lite fler frågor. Hoppas framöver att jag kan bistå med lite svar också, men nu är det som sagt bara frågetecken.


    Känner ni som har åkt till Aten att de är hyffsat heltäckande eller har det fattats någon viktig provtagning? När ni har fått dropp här hemma, hur har ni fått tag i en sköterska som är villig att hjälpa till? Har ni kunnat använda er av bruttolöneavdrag för undersökningskostnaderna? Vet någon om det i så fall gäller även om man har barn sedan tidigare? (Här i Sverige har vi inte haft några problem med att få det godkänt.) Är det något mer jag måste tänka på eller fixa nu direkt?


    Jag vet inte om det står rätt e-mailadress i trådstarten. På deras hemsida står adressen [email protected], och det var bara den jag fick svar på.


    Nu hittar jag det inte, men jag läste förut här eller i Fertilitetsguiden om någon som kände sig gravid efter varje ET, men känslan försvann innan testdag och testade hon minus. Precis så är det för mig. Det har varit så väldigt tydligt efter både ET och FET så det kan inte vara hormonerna. Varje gång utom sista FET som var dömt att misslyckats eftersom kliniken klantade sig. Och det är inte att jag övertolkar för i de här sammanhangen är jag extremt negativ. Det är som om embryot fäster, men sedan stöts bort. Någon annan som haft det så?


    Zinfandel: Återigen tack för all hjälp! Jätteroligt att dina värden såg bra ut. Insåg att jag var alldeles för snabb när jag skrev sist. Naturligtvis kan man få hjälp av sköldkörteltesterna, det är bara att de missar vissa där det inte syns på proverna, eller gränsvärdena är för snåla.


    Lill111: Tack själv! Jag fick också spottings lite titt som tätt efter mitt MA och jag kände hur hormonerna kom helt i olag. Eftersom jag är ganska otålig har jag hunnit testa många saker sedan dess så jag vet inte vad som har hjälpt, bara att jag har blivit bättre. Känner du dig väldigt nere så kanske det är en idé att prova 5-htp eller läs lite om det i alla fall. Det ska hjälpa mot sömnbesvär också. Även om det inte verkar så på mina inlägg har jag varit mycket gladare sedan jag började ta dem.


    Fast jag inte har sagt det så håller jag naturligtvis tummarna stenhårt för alla härinne som kämpar på. Lycka till allihop!

  • lill111

    Tack snälla Skogsbruden för svar! En fråga, vad för olika metoder testade du för att bli kvitt spottings....jag är med så galet otålig, så jag har kört progesteronkräm, starka b6 för att blinav med dem, men inget har hjälpt:( tar tacksamt emot andra tips och förslag på vad man kan testa:) tack rara igen....härligt att ni kommit ett steg på vägen och mejlat kliniken och fått svar...håller tummar och tår! Kram, kram!

  • Ninninn

    Är de många här i tråden som testats positivt för hidden Clamydia? Är det dessa infektionerna som trixar igång immunförsvaret?

  • Skogsbruden

    Lill111: Jag är ju jätteglad om jag kan hjälpa någon annan, om än aldrig så lite. Det är ju det de här trådarna är till för. Frågan är snarare vad jag inte har provat... Sedan missfallet har jag kört akupunktur, kinesiska örter, homeopati, tankefältsterapi, diet för oss med endometrios, ätit vitaminer och mineraler enligt håranalysresultat och nu senast läkarens ordinationer enligt Mia Lundins behandlingsmodell för de med hormonstörningar. Sedan har jag också däremellan kört med lite hemsnickrade varianter som jag har grävt upp på nätet. Problemet tror jag, om man inte har stenkoll är att man kanske missar något om man kör med egna varianter. Jag hade tex inte kombinerat allt jag har fått av den siste läkaren om jag hade gjort det själv.  

     Jag gissar att allt har bidragit lite grann, men för mig har det alltid varit tydligt att vad jag äter spelar stor roll. Fuskar jag med maten mår jag sämre. Sedan är det ju så att stressen spelar stor roll i hur kroppen mår. Terapin har hjälpt mig jättemycket med att få ner stressnivåerna och det i sin tur har påverkat kroppen, men det är ju ett jättestort arbete om man ska ge sig in i den svängen... Akupunkturen är jag helt säker på att den har hjälpt, både med balansering av kroppen i allmänhet och äggkvaliteten i synnerhet. Den här siste läkaren har definitivt hjälpt mig, med jämnare humör, mindre trötthet, mindre pms. Mensen känns som om den håller på att förändras efter att jag börjat med medicinerna. Jag vet inte än om det är åt ett bra håll, men något händer. Jaa, som sagt det mesta har nog hjälpt.

    Dock är jag fortfarande skeptisk till homeopatin, även om han har haft helt rätt i allt han har sagt om mig. Precis som kvinnan du gick till. Det gör ju ändå att man får ett förtroende. Dessutom hade jag en skräckupplevelse med kinesisk medicin. Jag har sett jättemånga som säger att de har blivit hjälpta av den, men jag blev så dålig så jag knappt tog mig upp ur sängen på månader. Ändå gick jag till en kvinna som bara hade fått goda vitsord på nätet och som skulle vara specialist på infertilitet.

    Som du ser kan jag inte ge någon enhetlig bild. Men har akupunktur hjälpt dig förut, kanske det är något för dig. Det är ju inget som skadar kroppen heller. Ibland känns det annars som om man exprimenterar något fruktansvärt med sin kropp för att uppnå sina mål... Hoppas verkligen att du hittar något som funkar för dig snart. kram      

  • TWH

    Ninnin, jag har inte testat men åt antibiotika precis innan denna graviditet (mot bakterieinfektioner som hidden c), kan ju ha hjälpt eftersom det ser ut att gå bättre än normalt! Jag tycker du ska testa. Du kan ju skicka blodprov till Penny.

  • TWH

    Spottings mitt i cykeln kan ha immunologiska orsaker (har jag för mig att det står i beers bok). Skogsbrud, det är upp till arbetsgivaren att ok-a avdrag för immunbehandling. Sköterska som hjälper dig ska vi nog kunna skramla fram här i tråden - kolla först om du behöver il. Grattis till att du tagit steget, nu kan det bara bli bättre😃

  • Ninninn

    Jag är helt förvirrad idag! Jag mailade Peny för att fråga om hon tyckte jag skulle ta om ureaplasma provet som va positivt för ett år sedan då skrev hon att jag ju även hade positivt på hidden C och de har ju inte jag fattat i mailet men så va de tydligen och hidden C blir man ju aldrig av med tydligen så nu måste ja ta AB igen men hur fasen ska jag få de utskrivet sen förstår jag att man ska ta AB igen när man plussat stämmer detta?? TWH åt du AB i 25 dagar??

  • Ninninn

    Jag som fick tillbax mensen idag efter senaste missfallet och såg fram emot att köra igång igen nu vid ägglossning men nu behöver jag ta tag i detta igen med hidden c! Så tröttsamt! Någon som vet fall Peny kan skriva ett recept som man kan hämta ut här på Apoteket?

  • TWH

    Nej, jag åt i två v men skulle ha ätit längre, upp till 2 mån! Men det var ju för en hudgrej, inte för clamydia, men det är samma AB. Det viktiga för dig måste ju vara att äta innan en graviditet. Visste du inte att du hade hidden c? Det måste ju gå att få bort om man äter AB tillräckligt länge.

  • TWH
    Ninninn skrev 2013-01-24 21:17:37 följande:
    Jag som fick tillbax mensen idag efter senaste missfallet och såg fram emot att köra igång igen nu vid ägglossning men nu behöver jag ta tag i detta igen med hidden c! Så tröttsamt! Någon som vet fall Peny kan skriva ett recept som man kan hämta ut här på Apoteket?

    Din svenska läkare borde kunna skriva ut ett recept om du visar upp provresultaten?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!