• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Lotus13

    Skogsbruden, missade också säga, precis som de andra skriver, att man självklart har rätt att få ut sina journaler. När vi har begärt dem har de inte ens frågat om anledningen.

  • Hjärtefröjd

    Holly: Du tror inte dina två smiter före då? Vår kille verkar trivas fint inne i magen än så länge (v35).

  • HollyGolightly

    Hjärte: Så även mina, och mamma gick tre veckor över tiden med mig så jag tror nog de stannar så länge som möjligt. Men visst, de FÅR ju gärna komma i början av mars eller så innan jag är bredare än lång.

  • greeneyes

    Vet inte om ni minns men jag har skrivit här för ett tag sedan eftersom jag har autoimmun hypotyreos (sköldkörtel) och har funderat på Dr D. Nu har mitt TSH hamnat på en bra nivå, 0,8 så vi får börja försöka bli gravida igen. Men mina TPO-antikroppar är fortfarande lika höga, TPO-ak visar 282. Jag är jätterädd för att det ska orsaka missfall om jag väl blir gravid och funderar på att se om Dr D kan nöja sig med telefonkonsultation i mitt fall för att skriva ut lämpliga mediciner.
    Vad tror ni om det? Jag vet ju vad som är fel och har tagit flera omgångar blodprover.

  • Besa
    greeneyes skrev 2013-01-29 17:17:05 följande:
    Vet inte om ni minns men jag har skrivit här för ett tag sedan eftersom jag har autoimmun hypotyreos (sköldkörtel) och har funderat på Dr D. Nu har mitt TSH hamnat på en bra nivå, 0,8 så vi får börja försöka bli gravida igen. Men mina TPO-antikroppar är fortfarande lika höga, TPO-ak visar 282. Jag är jätterädd för att det ska orsaka missfall om jag väl blir gravid och funderar på att se om Dr D kan nöja sig med telefonkonsultation i mitt fall för att skriva ut lämpliga mediciner. Vad tror ni om det? Jag vet ju vad som är fel och har tagit flera omgångar blodprover.

    Hej jag har samma problem som du normal TSH enligt läkaren som har legat på 1.0 och 1.4 men däremot höga TPO antikroppar kommer inte igår vad jag låg men det var iallafall högt.. Så jag har samma funderingar som du om Dr. D har något som kan hjälpa med mina TPO antikroppar. Blev gravid i november som slutade i missfall samt att jag har ett tidigare missfall i april och ett barn som dog i magen v 39 den 15 maj 2011. Så något är fel på mig kan bara inte sätta spiken vad det är.. Jag har två barn som är 8 och 6. Men min stora fråga är varför kan jag inte behålla dem nu? Jag har ju haft normala graviditeter innan.. Funderar stark att göra en utredning i Aten kanske där kan man få lite svar på mina frågor.. Enligt läkaren här är allt normalt.. Men det tycker inte jag har aldrig själv ÄL får äta pergotime för att få ÄL sen är det mina TPO antikroppar som spökar men normala TSH värde.. Jag vill verkligen veta vad ä det som händer med min kropp..
  • TWH

    Greeneyes och Besa (beklagar era upplevelser enormt), skriv och be om en telekonsultation m dr D. När vi hade telemöte m honom var det inget "krav" att vi åkte dit utan vi ville det själva. Däremot kanske han vill att ni tar prover som inte går att ta i Sve, då kan skicka via fedex, står beskrivet på Zins hemsida, men att dr D analyserar svaren - om det inte är lättare att ta flyget ner till Aten. Det går ganska smidigt😉

  • Tilda76

    Ang journaler: rätten att ta del av sina journaler står i patientdatalagen bl.a. . De har inte rätt att fråga vad man ska ha dem till och de ska ta fram dem så snart som möjligt. Man kan gå dit och titta i dem eller få hem kopior. Mer än nio kopior kan de ta betalt för.

  • Vilaa
    TWH skrev 2013-01-28 14:59:39 följande:
    Vilaa, fick du reda på vadsom hade hänt när du fick missfallet i v15?

    Fosterdöd bara. Obduktionen visade normalt foster med normal kromosomuppsättning. Ytterst ovanligt enligt läkarna att friska foster bara dör i magen så ingen förklaring fanns att få.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!