• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxISERIUEBMQFhIVFxgYFBgTFhocERUYFREYFhgWGB4YHSwgGBwlHBcYITEjJiorLi4uHCIzODMtNygtMCsBCgoKDg0OGxAQGzckHyU3LCwsLCw0LCwsLCwsLC8sLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCw0LDQsLCwsLCwsLP


    Angla - mamma till slut
  • Cathy
    Virvla skrev 2013-10-21 20:32:11 följande:
    Hej! Jag har gått via IVF Falun i många år nu. För några år sedan var de skeptiska till Prednisolon, men skrev ut det efter lite övertalning. När jag frågade om IL var det tvärstopp. Nu har de svängt lite och sätter IL-dropp, de förskriver dock fortfarande inte. Men har man recept kan man få droppet där. Jag beundrar er alla som kämpar med detta. Jag tror verkligen att vi tillsammans kan göra skillnad, det går långsamt men det går iaf framåt!
    Å, det är ju helt suveränt att IVF Falun sätter IL dropp numera! Vänta bara, efter något år så vågar sig säkert fler ivf kliniker på samma sak! Jag tror också att vi tillsammans kan göra skillnad!
  • Solkattan

    På torsdag ska jag äntligen få träffa en läkare som ska ge mig svar på våra IVF missfall.
    Har dock inte så stort hopp eftersom andra som träffat honom fått svaret att ALLT beror på ålder och "rätt ägg".
    Ju mer jag läser desto mer passar immunspåret in. Faktiskt så är det lite läskigt. Vi i vår släkt är inga små människor. Ingen bebis har vägt under 3 kg. Sonen kom ut på endast 2700 gr. Sen har vi hamnat i vårdsvängen med honom. Dagispersonalen är "övertygade" om att han har en neurolgisk störning.. (asbergers?).
    Låg födelsevikt OCH neurologisk problematik... hmm.. stämmer in på immunspåret?
    Sen dessa fina ägg vid IVF. Har PCO liknande äggstockar och enligt statistiken så ska ju mina ägg vara jättefina just runt 38 år ålder. Och så tidiga MF/MA.... :(. Min kropp producerar lika fina ägg (och samma mängd) som när jag var 33. Hade jag helt plötsligt producerat sämre och typ inte alla blivit befruktade... men resultatet ser ju identiskt ut som 2008.
    Känns som om jag ska gå en match mot Goliat på Torsdag. Vill så gärna få denna läkare att "ta mina funderingar" på allvar. Hur ser det ut med statistiken i denna tråd. Hur många bebisar har fötts efter "Athen" behandlingar..?
    Eftersom denna läkare är "snäll" och hjälpt mig med extra VUL inför äggplock så vill jag inte stöta mig med honom. Tänker ta med Beer boken och faktiskt ge den till honom som en present. En "present" kan man väl inte bli arg för? Vill han inte ha den så får han lägga den i väntrummet. Bättre läsning för patienterna är skvallerblaskorna från 2006....
    Är det någon här som varit hos Ludmila i Sundsvall...? Är det svårt att få tid...?

  • aylak
    Cathy skrev 2013-10-22 10:50:05 följande:
    Å, det är ju helt suveränt att IVF Falun sätter IL dropp numera! Vänta bara, efter något år så vågar sig säkert fler ivf kliniker på samma sak! Jag tror också att vi tillsammans kan göra skillnad!
    JA, å det är ju helt tippentoppen!!! Visst kan vi göra skillnad tillsammans!!! Glad
  • Blingbling
    Solkattan skrev 2013-10-22 11:14:55 följande:
    En snabbt fråga...
    Spelar det någon roll vilken tid i menscykeln man tar proverna hos Dr D i Athen?

    Precis samma frågeställning har jag, så jag puffar lite extra för den!
  • aylak

    Dr D nämnde inget om att det skulle spela någon roll vilken cykeldag man tar proverna, så Nej det tror jag inte spelar någon roll.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!