• K Kalle

    Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?

    Jag kan inte själv bestämma mig. Vuxna män som placeras i samma skolklasser som 15-åriga tjejer känns inte bra. Inte heller att resurser används fel. Vi har inte en oändlig summa pengar. Ska även vuxna män dela på kakan blir det mindre pengar till de som verkligen är barn. Det har också förekommit brottsfall där den åtalade slippt väldigt lindrigt undan genom att påstå sig vara 15.

    Samtidigt får vi inte riskera att någon som verkligen är barn råkar bedömas som över 18.

    Hur ser ni på saken?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?
  • Anonym (Anhörig)

    Detta med ensamkommande är ju ett stort skämt, flertalet är långt över 20, ibland över 30 tom! Min fru jobbar inom detta, så har inside info. De flesta som jobbar med ensamkommande vet sanningen, Media o politiker gör ju allt för att dölja detta. Självklart förstår jag att de försöker, många får uppehållstillstånd. Jag hade gjort samma sak! 

    Vad gäller tester, självklart ja!

  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2016-10-08 20:29:13 följande:
    Sveriges Kommuner och Landsting tycker att regeringen Löfven agerat alldeles för sent när det gäller åldersbedömningar av ensamkommande asylsökande som uppger att de är minderåriga:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Det blir naturligtvis ingeting av med detta i slutänden.

    Man bara snackar för att försöka se handlingskraftiga ut.
  • Anonym (h)
    Anonym (Anhörig) skrev 2016-10-08 23:23:05 följande:

    Detta med ensamkommande är ju ett stort skämt, flertalet är långt över 20, ibland över 30 tom! Min fru jobbar inom detta, så har inside info. De flesta som jobbar med ensamkommande vet sanningen, Media o politiker gör ju allt för att dölja detta. Självklart förstår jag att de försöker, många får uppehållstillstånd. Jag hade gjort samma sak! 

    Vad gäller tester, självklart ja!


    Ja, annars är det ju minst sagt märkligt att just Sverige tar emot så många ensamkommande barn. Logiskt vore antingen att andelen ensamkommande barn fördelas hyfsat jämnt mellan länderna eller att andelen som faktiskt är barn är lägre i Sverige. Vet flyktingsmugglarna att Sverige inte gör ålderstester är det såklart hit de skickar de som inte hade klarat ett sådant test medan de skickar de som verkligen är barn till länder där man gör tester.
  • Anonym (Y)
    Naturligtvis2 skrev 2016-09-07 12:23:03 följande:

    Nä, men det är inte heller någon självklarhet att svenska skattebetalare ska bjuda på detta. Samtidigt som vi själva (eller våra gamla föräldrar, barn med särskilda behov, tonåringar med psykiska problem, syrran som ska föda) inte längre kan få det vi behöver från det allmänna i olika sammanhang. 

    Den internationella asylrätten inrättades för personer som har PERSONLIGA skäl, som att de varit oppositionsledare mot en diktator eller skrivit regimkritiska artiklar, och nu hotas av tortyr och dödsstraff. Det är inte för vanligt folk som "vill ha ett tryggt liv och en utbildning".


    Precis. Det är nog ingen slump att det är oftast bortskämda privilegierade svenskar som tycker annorlunda.

    Människor som varken upplevt fattigdom eller krig , och kan inte förstå att mat , pengar osv. kan ta slut.
  • K Markatta

    Ålderstester i Danmark visar att tre av fyra "ensamkommande barn" som testas i själva verket är vuxna:

    jyllands-posten.dk/indland/ECE9207333/rekordmange-asylboern-viser-sig-at-vaere-voksne/

    Lægerne på Retsmedicinsk Institut i København har i år haft usædvanligt travlt med at undersøge alderen på asylsøgere, der er ankommet uden forældre og siger, at de er under 18 år.

    Det er Udlændingestyrelsen, der beder retsmedicinerne om hjælp, hvis de har mistanke om, at en såkaldt uledsaget mindreårig i virkeligheden er voksen. Ud fra røntgenbilleder af fingerknogler og tænder fastlægger de personens alder.

    Ved slutningen af november var der i 2016 blevet foretaget ca. 800 aldersundersøgelser, oplyser styrelsen. Det er over dobbelt så mange som i det hidtidige rekordår i fjor. Retsmedicinsk Institut vurderer, at tallet kan nå op på 1.000 inden årets udgang.

    I de afgjorte sager er 3 af 4 – 74 pct. eller knap 600 personer – blevet vurderet til at være over 18 år.

  • Flash Gordon

    Och dessa 800 testade (varav alltså 600 vuxna) på runt 2000+ ankommande totalt på året.

    Runt en 40% av den totala mängden skulle alltså ljuga om sin ålder.

  • Anonym (Elli)

    Jag kanske är extrem men jag tycker att man ska vara betydligt mer selektiv med vilka man släpper in. Istället för att de som kan ta sig hit för egen maskin ska stanna tycker jag det är bättre att hämta dom som inte har möjlighet att fly och då prioritera de som far mest illa av krig, barn och kvinnor. Alternativ även åldringar.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-asylsokande-far-hojd-alder

    Förra året kom över 35.000 personer som ensamkommande barn till Sverige. Nu fattar Migrationsverket beslut i många av dessa ärenden och i flera fall har myndigheten bestämt sig för att justera upp åldern på den asylsökande.

    Under september och oktober i år justerades åldern upp för totalt 1.077 personer som sökt asyl i Sverige, den ålder de uppgav när de kom anses inte vara rimlig.

    - Vi fattar betydligt fler beslut än vad vi gjorde i början av året, det är många av dem som gäller barn. I den prövningen kommer det vara ganska många som inte har gjort sin ålder sannolik, säger Carl Bexelius.


    Påminner för säkerhets skull om hur Förste Desinformatör på Aftonblaskan, Anders Lindberg, uttryckte sig för ett år sedan:


  • Flash Gordon

    Ni vet den där typen av påståenden som var rasism och nationalsocialism för bara något år sedan:

    "En överväldigande del av de medicinskt åldersbedömda asylsökande barnen är över 18. Nya resultat från Rättsmedicinalverket indikerar att de inte talar sanning som sin ålder."

    Och är det inte lustigt hur media fortfarande anväder betäckningen "barnen" om de man just skrivit upp åldern på till att vara myndiga män?

Svar på tråden Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?