Banan jordnöt pannkakor

Foto: Issy Crokers/ Stylist: Emily Ezekiel - for Vouge  

Till våffelsmeten behöver du (4 portioner): 

425 g fullkornsmjöl

1 tesked bakpulver 

1 generös nypa med havssalt 

280 ml kokosmjölk 

1 mosad banan 

2 ägg 

125 ml rapsolja 

1 tesked jordnötssmör 

1 hackad banan (stora bitar)

Smör eller kokosolja till våffeljärnet 

Till bananglassen att ha på våfflan: 

4 djupfrysta bananer - som du skär upp i tjocka bitar 

Lönnsirap 

Kryddblandning att ha på våfflan: 

2 hela kardemummafrön 

1/2 tesked kanel

1 handfull valnötter 

2 teskedar brunt socker 

Gör så här: 

1.) Frys bananerna i god tid, (skala och hacka före frysning).
2.) Väl frysta, kör bananerna i en matberedare tills du har fått en jämn och krämig konsistens, lägg sedan till en matsked jordnötssmör och kör en kort omgång till. Lägg sedan in i frysen igen.
3.) För våfflorna: rör ihop alla våffelblandningsingredienser tills du har en jämn blandning, lägg sedan in smeten i kylen. 
4.) Värm våffeljärnet och smeta ut smält smör eller kokosolja. Lägg i några bitar av den hackade bananen och några små klickar med jordnötssmör, häll sedan i en liten klick av våffelblandningen och stäng strykjärnet. Låt värma tills våfflan får fin och skarp färg.
5.) När du har lagat klart en våffla kan du hålla den varm i ugnen (150 grader) tills den är klar att servera.
6.) För kryddblandningen, blanda helt enkelt bara ihop ingredienserna.
7.) Servera våfflorna varma med en generös bit banan- och jordnötssmörglass och en strö på kryddblandningen!

Voilà!