Sociala medier förstör vår relation: ”Det uppstår mycket konflikter”

Sociala medier har senaste åren tagit allt större plats i våra liv och allt fler svenskar fastnar i ”scroll-träsket”. 

Sociala medier är ett perfekt sätt att hålla kontakten med sina nära och kära, det är även ett sätt att få tiden att få gå när man har tråkigt. Men det är många som upplever att sociala medier skapar stora problem i relationen om ens partner spenderar lite för mycket tid på de olika apparna. 

”Sociala medier förstör vår relation”

”Men en sak stör mig extra mycket och det är att min sambo väljer mobilen rätt ofta när vi har tid tillsammans. Det gäller speciellt dagar då vi båda haft mycket att göra och inte kunnat fokusera en sekund på varandra.Och det som stör mig ännu mer är när hon väljer sociala medier framför mig.” 

[...]

”Jag känner att det uppstår mycket konflikter kring att hon sitter på sociala medier men jag vet inte vad jag ska göra. Hon ser inget fel med det.?”

”Släppa dina förväntningar, lyssna på henne”

”Jag och min sambo har barn och vi jobbar. Jag behöver tid för mig själv. Jag är ibland för trött att prata med min partner. Jag skulle bli jätteirriterad om min partner skulle säga tll mig att inte använda telefon eller att inte gilla bilder. Det låter kontrollerande. Du kunde prata med henne och berätta om dina känslor utan att ställa krav på henne. Släppa dina förväntningar, lyssna på henne. Hon kanske är så trött att hon orkar inte prata. Ni kanske behöver barnvakt eller be nån närstående att hjälpa med barnen.”

”Känns som att ni har större problem att ta tag i än enbart sociala medier”

”För mig låter det som att välja sociala medier framför sin partner och istället för sin partner är ett symtom på att att relationen är sämre än båda vill inse. Känns som att ni har större problem att ta tag i än enbart sociala medier.”

”Om ni inte ens har tid att säga hej till varandra på flera veckor har ni stora problem ni akut måste ta tag i innan det går käpprätt åt skogen. Strukturera om, prioritera om , ställ in saker, sakta ner ert liv. Inget annat kan vara så viktigt att att det är värt att offra relationen för det. ”

”Ni behöver prata utanför de laddade situationerna”

”Tror ni behöver prata utanför de laddade situationerna och gärna tillsammans med en oberoende professionell som kan stötta er i att hitta förståelse för varandra och gemensamma överenskommelser.Du kan uttrycka behov men det är inte du heller ska bestämma om exempelvis hur mycket som är lagom att använda telefonen. Det måste ni komma överens om tillsammans. Att du påpekar betyder inte att hon ska lyda...” 

”Fråga er vad det här faktiskt handlar om”

”Det är nog dags att rannsaka er relation och fråga er vad det här faktiskt handlar om. Det finns ingen människa som genuint vill scrolla bort sitt liv och försumma sina relationer, så det är något som din sambo använder detta som en flykt från.”

Svaren ovan kommer från följande forumtråd: Sociala medier förstör vår relation. Läs mer av tråden och var med och tyck till du också!