Publicerad 20 November 2017

Fotograf:

Expertens 7 bästa tips för att ta hand om barnen under influensatiden

Är det inte en själv så är det barnens förkylningar och influensa man måste ta hand om. Här är 7 värdefulla tips som kan skynda på ditt barns återhämtning – eller åtminstone ge effekt för stunden.    
Doktor Tanya Altmann som skrivit boken "Caring for your baby and young child" delar med sig av sina bästa tips till den amerikanska sajten Popsugar. Här är hennes tips översatta till svenska. 

1.  För barn över 1 år kan honung göra susen

Eftersom de flesta hostmediciner och läkemedel inte är att rekommendera för små barn är honung ett bra alternativ för att lugna ner hosta. Den naturliga elixiren i honung är len mot halsen och kan hjälpa till att lösa upp slem. Däremot bör du inte ge honung om ditt barn ännu inte fyllt 1 år. 

5


2. Försök få ut så mycket snor som möjligt 

Det kan vara svårt att få den lille/lilla att förstå vikten av att snyta sig men det är viktigt att inte ge upp. Om ni lyckas få ut snoret, gör ni det inte bara lättare att andas, utan minskar även risken för sinus-infektion (bihåleinflammation). Saltlösningar, nässpray eller snorsug är hjälpmedel som kan vara till stor hjälp. 

6


3. Sömn  

Under sömn och vila får våra kroppar möjlighet att återhämta sig. Därför är det extra viktigt med sömn under sjukdom. Även om ni har rutiner kring tider så försök att frångå dessa just under dagarna när ditt barn är sjuk, vill hen sova så låt hen göra det. 

7


4. Det är okej med dåliga vanor 

Ni kanske har varit duktiga och satt upp regler kring sockerintag, tider och filmtittande. När ditt barn är sjuk är det okej att strunta i dessa regler några dagar. Eftersom det viktigaste är att hen får i sig tillräckligt med vätska så gör det ingenting att du ger en Festis eller MER om hen vill ha det. En film eller tre kan resultera i sömn som i sin tur påskyndar återhämtningsprocessen och så vidare. 

1


5. Underskatta inte en varm och god soppa 

Under förkylning och influensa kan det vara svårt att få i barnen mat. En soppa är alltid ett hoppfullt kort. Det är gott, varmt, snällt mot halsen och barnen får i sig vätska. 

3


6. Varmt bad 

Ett bad är inte bara lugnande och härligt utan kan också göra under för förkylningen. Ångan rensar bihålorna och ger också en avslappnande effekt som gör att barnet somnar gott efteråt. 

2


7. Vätska 

Detta är viktigast av allt.  "Barnet borde dricka i alla fall hälften av vad hen brukar göra annars borde ni uppsöka läkarhjälp", säger Dr. Altmann. Om det är svårt att få i barnet vätska, testa metoder som att använda roliga sugrör, flaskor eller knasiga färger på vätskan.  

4
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Expertens 7 bästa tips för att ta hand om barnen under influensatiden
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll