Publicerad 4 January 2018

Fotograf:

5 tecken på att det kan vara dags att byta barnvakt

Att välja en barnvakt som regelbundet ska se efter och ta hand om ditt barn är ett av de svåraste besluten som finns att ta som förälder. För även om det finns många Mary Poppins där ute som kan verka helt perfekta från början så kan det uppstå problem längre fram... Här är 5 saker som kan vara ett tecken på att ni borde byta. 
1. Hen ställer in ofta och i sista sekund. 

Att ha en barnvakt ska underlätta för er, inte göra saker och ting mer kniviga. Att behöva ställa in ett jobbmöte i sista sekund för att barnvakten plötsligt "inte kan längre" är okej en gång men inte flera. 

2. Går över gränsen. 

Drömmen är att hitta en barnvakt som känns som en naturlig del av familjen. Men även familjemedlemmar behöver gränser. Går hen över dessa gränser för många gånger (det kan gälla tider, sysslor, ordval etc) och ändrar inte sitt beteende efter att ni talat om det kan det vara dags att säga hej då. 

3. Utelämnar viktiga detaljer.

Kommunikation är A&O för alla relationer. Om er barnvakt, som har de viktigaste ögonen och öronen när ni är borta, inte svarar på era frågor eller utelämnar viktiga detaljer är det ett stort varningstecken. 

4. Du märker ett nytt (sämre) beteende hos ditt barn. 

Börjar ditt barn bete sig aggressivt, gnälligt eller är ledsen mer än vanligt och har varit med sin barnvakt en längre period kan det vara värt att se över om det finns någon koppling. Har den lille/lilla inte fått tillräckligt med uppmärksamhet av sin barnvakt märks detta tydligt när hen träffar dig igen. 

5. Du har en dålig magkänsla. 

Magkänslan säger ofta allt. Om du känner oro, obehag eller irritation när du lämnar ditt barn tillsammans med er barnvakt är det något som inte stämmer. Det är inte alltid det finns en given anledning till känslan, ibland (helst) måste du gå efter den ändå.  
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 5 tecken på att det kan vara dags att byta barnvakt
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll