Alice Bah Kuhnkes hyllning till Eva Röse: "Gjorde det enkelt för mig att lära känna dig"

I senaste avsnittet av talkshowen "Bianca", gästar bland andra politikern Alice Bah Kuhnke och skådespelaren Eva Röse. I programmet berättar duon om hur de lärde känna varandra som unga, samt vad som gjort att de lyckats hålla vänskapen intakt i alla år.

Alice Bah Kuhnke och Eva Röse har varit bästa vänner i över 30 år.
Alice Bah Kuhnke och Eva Röse har varit bästa vänner i över 30 år.

Politikern Alice Bah Kuhnke, 51, och skådespelaren Eva Röse, 50, träffades för första gången när de båda gjorde audition för barnprogrammet "Disneyklubben" i början av 90-talet. Duon fann varandra direkt och är än idag bästa vänner. 

I senaste avsnittet av talkshowen "Bianca", gästar vännerna och berättar om deras långa vänskap. Det är då som Alice Bah Kuhnke ger ifrån sig en dunderhyllning till Eva Röse.

Alice Bah Kuhnkes hyllning till Eva Röse: "Velat ha kvar dig i mitt liv"

I avsnittet frågar programledaren Bianca Ingrosso, 28, vad det var som gjorde att vännerna fann varandra så snabbt. Alice svarar då att en stor anledning är Evas förmåga att dela med sig av livets skuggsidor, vilket har lagt grunden för en äkthet i deras vänskap. 

– Det har man ju tänkt på genom livet, vilka man möter som också stannar kvar. Jag tror att det som har gjort att jag har velat ha kvar dig i mitt liv är att du har ett så stort mörker. Jag har träffat många människor genom livet som inte delar med sig av botten och det fulaste, säger Alice till Eva och fortsätter: 

– Du var redan då väldigt rak på sak och gjorde det enkelt för mig att lära känna dig. Just för att du delade med dig. Du var Stockholm personifierat. Den coolaste, vackraste, tuffaste bruden jag någonsin har sett.

Alice Bah Kuhnkes chock efter obekväma frågan: "Vi har..."

Bästa vännerna har som bekant två väldigt skilda karriärer. Eva Röse är skådespelare medan Alice Bah Kuhnke är politiker. Detta är något som får programledaren Bianca Ingrosso att ställa vännerna en fråga som inte många vågar:

 – Men Eva, röstar du på hennes parti?, säger Bianca. 

– Vi har valhemlighet i detta land!, svarar Alice snabbt.

Men Eva tar det hela med ro och menar att hon minsann inte besitter några hemligheter. 

– Jag har inga hemligheter på det sättet. Jag har inte alltid röstat på det partiet. Inte alls. Men jag gjorde det nu nyligen. Och det är väldigt lyxigt att få vara så nära någon som har så mycket kunskap och kommer berätta så mycket. 

– Men jag har aldrig frågat dig vad du röstar på, tilläger Alice.