Allsång på Skansen-kollegornas fina ord om Lasse Berghagen

Lasse Berghagen var en av Sveriges mest folkkära personer, inte minst som artist och programledare för "Allsång på Skansen". Nu beskriver hans efterträdare den stora sorgen efter hans bortgång. 

Lasse Berghagen med några av sina efterträdare som programledare för "Allsång på Skansen".

Tidigare idag kom nyheten att Lasse Berghagen gått bort efter en tids sjukdom. Den folkkäre artisten och programledaren blev 78 år.

Nu sörjer nöjes-Sverige Lasse Berghagens tragiska bortgång, och bland hans vänner och bransch-kollegor är saknaden stor. 

Allsång på Skansen-kollegornas ord efter Lasse Berghagens bortgång

Lasse Berghagen var mellan 1994 och 2003 programledare för "Allsång på Skansen". Sedan dess har han haft flera efterträdare. Nu beskriver kollegorna den stora sorgen Lasse lämnar efter sig. 

Anders Lundin: "Oerhört tråkigt och overkligt"

Anders Lundin, 65, tog över ”Allsång på Skansen” efter Lasse Berghagen 2003 och ledde programmet fram till 2010.

– Det är oerhört tråkigt och overkligt. Det känns konstigt att han inte är med oss längre. Han kunde ringa ibland och säga några vänliga ord. Det här är väldigt, väldigt sorgligt, säger han till Aftonbladet.

Sanna Nielsen: "Det här gör så ont"

Artisten Sanna Nielsen, 38, slog igenom som barnstjärna på Svensktoppen redan som barn och var senare också programledare för "Allsång på Skansen".

"Fina, älskade Lasse. Det här gör så ont. Jag kommer alltid minnas dig som den varmaste, snällaste, roligaste och klokaste människa jag har mött. Du blev min kompis när jag var 11 år. Du såg den nervösa lilla tjejen ta sina stapplande steg ut på allsångsscenen för första gången och du höll min hand och guidade mig så fint igenom hela programmet", säger hon i en skriftlig kommentar till TT.

Måns Zelmerlöw: "Älskad av så många"

Måns Zelmerlöw, 37, beskriver Lasse Berghagen som en fenomenal underhållare och en förebild. Precis som Berghagen, tävlade Zelmerlöw i Melodifestivalen och var senare programledare för "Allsång på Skansen" mellan 2011 och 2013.

"Han var en fenomenal underhållare, älskad av så många och det finns inte ett ont ord att säga om honom. Han var intresserad av alla, mindes allas namn, tog sig tid för alla", skriver Zelmerlöw till TT. 

Pernilla Wahlgren: "Stor sorg för hela svenska folket" 

Pernilla Wahlgren, 55, tog över ”Allsång på Skansen” i år. Till SVT säger hon att Lasse Berghagens bortgång är en stor sorg för Sverige.

– Det är en stor sorg för hela svenska folket. Lasse har alltid varit en stark personlighet, en varm person och otroligt omtyckt och älskad, säger hon till SVT.