Allt du vill veta om Johan Glans: Shower, "På spåret" och hans fru Sara Young

Förutom att få hela svenska folket att skratta, har den framgångsrika komikern Johan Glans hunnit med både det ena och det andra. Tv, film och frågesport är några av rummen som du kanske sett honom i.

Johan Glans tillsammans med frun Sara Young.
Johan Glans tillsammans med frun Sara Young.

Prisbelönte Johan Glans, 48, är en av Sveriges främsta komiker. Han har hunnit syssla med både tv, film, medverkat i musikaler och gjort en hel del olika scenshower. Men vi tar det från början, vem är egentligen komikern med den skånska dialekten?

Var föddes Johan Glans?

Johan Glans föddes den 9 april 1974 i Eslöv, Skåne, men är numera bosatt i Stockholm tillsammans med sin fru Sara Young, 47.

Komiker och skådespelare

Johan Glans gjorde debut som ståuppkomiker 1994. Men det var inte förrän Glans medverkade i "Kvarteret Skatan" och "Parlamentet" som han fick sitt stora genomslag och blev Johan Glans med hela svenska folket. Därefter har komikerkarriären gått som på räls. Han har hunnit medverka i produktioner som "Halvvägs till himlen", "Partaj" och "Swedish Dicks".

Priser som Glans har vunnit

Johan har vunnit pris som "Årets manliga komiker" och "Årets skåning" samt "Piratenpriset" och "Karamelodiktstipendiet".

Läs mer: Fares Fares: Hans fru Clara Hallencreutz, barn och filmer

Johan Glans: "World tour of..."

Förutom sina liveshower, har Glans har släppt tre omtyckta scenshower på dvd. "World tour of Skåne" 2008, "Word tour of Skandinavien" 2013 och "World tour of the world" 2016. Ett känt skämt från showen "World tour of Skandinavien" är när Johan Glans beskriver påsken.

Johan Glans fru Sara Young

Johan är gift med regissören, radioprataren, komikern och manusförfattaren Sara Young. Paret har två barn tillsammans. Sara Young har setts i tv-produktionerna "Big Words" på UR och "Tjong i Fontanellen" med Erik Ekstrand, 43.

Johan Glans och Farah Abadi i "På spåret"

I den 30:onde upplaga av SVT:s "På spåret", såg vi Johan Glans tävla tillsammans med Farah Abadi, 34. Duon gick inte vidare från gruppspelet. Säsongen därefter deltog de igen och tog sig hela vägen till en semifinal. Säsong 32, var den senaste säsongen som Johan och Farah tävlade i "På spåret". Då åkte tävlingsparet ut i andra chansen.

Läs mer: Här är allt du vill veta om Farah Abadi