Allt du vill veta om Molly Hammar: Föräldrar, "Idol" och relationen till Benjamin Ingrosso

Molly Hammar är en av deltagarna i årets "Så mycket bättre". Men vem är egentligen Molly och hur är hennes relation till Benjamin Ingrosso?

Molly Hammar är aktuell i "Så mycket bättre".

"Så mycket bättre"-aktuella Molly Hammar, 27, blev känd för hela svenska folket som Molly Pettersson Hammar när hon debuterade i "Idol" 2011. Nu är hon en av Sveriges pop-drottningar och är den svenska rösten till Nala i "Lejonkungen" från 2019.

Molly Hammar i "Så mycket bättre"

Molly är en av värdartisterna i årets "Så mycket bättre, det vill säga att hon kommer stanna kvar i programmet genom hela säsongen. Men det är inte första gången som Molly Hammar deltar i "Så mycket bättre". Hon gästade nämligen programmet 2020, då sjöng hon Benjamin Ingrossos låt "Tror du att han bryr sig", tillsammans med Silvana Imam.

Molly Hammar partner: Har Molly Hammar någon pojkvän?

Under Mollys medverkan i "Idol" slog det gnistor mellan henne och Robin Stjernberg, 31, som även han var med i "Idol" det året. De var ett par fram till 2013, då det tog slut mellan dem.

Sedan förhållandet med Robin Stjernberg tog slut har Molly Hammar inte haft någon offentlig partner. Däremot har hon varit öppen med att hon skrivit låtar som handlar om personer i hennes liv.

– Jag har träffat så taskiga killar, jag tycker att den här låten (Douchebag, red. anmärkning) får vara en samlingslåt till dem, säger Molly Hammar i ett avsnitt av årets "Så mycket bättre".

Läs mer: Molly Hammar avslöjar nya kärlekslyckan – han är hennes nya pojkvän

Molly Hammar: Föräldrar, syster och uppväxt

Artisten Molly Hammar är född och uppvuxen i Umeå. Hon kommer från en musikalisk familj, hennes föräldrar heter Mimmi Hammar, 54 och Andreas Pettersson, 58 år. Båda är jazzmusiker. Mollys syster Moa Hammar, 24, jobbar också inom musikindustrin.

Molly Hammar i "Idol" och "Melodifestivalen"

Molly Hammar tävlade i "Idol" 2011, då under namnet Molly Pettersson Hammar. I tävlingen kom hon på en fjärde plats. Hon har även deltagit i en annan musiktävling, nämligen "Melodifestivalen", både år 2015 och 2016. Första gången åkte hon ut i första deltävlingen och andra gången åkte hon ut i "Andra chansen".

Molly Hammar är bästa vän med Benjamin Ingrosso

Molly Hammar syns flitigt tillsammans med artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso, 25. Molly och Benjamin är inte bara bästa vänner, de samarbetar även i musikbranschen. Benjamin Ingrosso hjälpte nämligen Molly i "Så mycket bättre" 2022 när hon skulle tolka Norlie & KKV's låt "Ingen annan rör mig som du". Låten hamnade på en av "Spotifys" topplistor bara några dagar efter att låten släppts.

Hon medverkade även som gäst i den första säsongen av Benjamin Ingrossos tv-program "Benjamins".