Allt om Ace of Base: Medlemmarna, splittringen och dokumentärserien

Nyligen kom beskedet att bandet Ace of Base får en dokumentär på Viaplay. Men hur mycket vet du om det mycket framgångsrika bandet? Här är har vi samlat information om Ace of Base, dess medlemmar, splittringen och mycket mer. 

Historien om Ace of Base kommer att berättas i en ny serie på Viaplay nästa år.
Historien om Ace of Base kommer att berättas i en ny serie på Viaplay nästa år.

Ace of Base – vilka är de?

Ace of Base är en svensk popgrupp bildad 1987. Bandet bestod ursprungligen av syskonen Jonas, Malin, och Jenny Berggren, samt Ulf Ekberg

Ace of Base – karriär

Gruppen nådde global framgång efter att de släppte sitt debutalbum "Happy Nation" 1992. Albumet blev det första att hamna på Billboard Mainstream Top 40-listan med hela tre singlar, närmare bestämt med låtarna "All That She Wants", "The Sign" och "Don't Turn Around". Det blev det bäst säljande albumet 1994 och platinum certifierades nio gånger i USA.

Ace of Base – därför splittrades dem

År 2007 splittrades gruppen, då när när sångaren Malin lämnade. Kort därefter lämnade även Jenny. I en intervju med Femina berättar hon om anledningen till beslutet:

– Vi var ganska färdiga redan efter andra albumet, eller egentligen redan efter första… Vi kände att vi kunde det här och det var schismer internt. Våra liv bestod av att vi skulle sitta ihop. Vi var ju syskon och måna om varandra, och om Ulf, men vi hade ju våra egna världar med familj och karriärdrömmar som började dra i oss. I en 20-årings liv. Alla andra kompisar runt om började gå vidare i livet.

Viaplay-serien – ”All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base”

Serien om Ace of Base är planerad att släppas under 2024. Den kommer att ge fansen en inblick i bandets historia och dess resa till framgång, med särskilt fokus på dess framgångsrika debutalbum från 1993, "Happy Nation", och hitlåtar som "All That She Wants" och "The Sign". 

– Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär. Vi har kämpat, missat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny Berggren i ett pressmeddelande.

Läs mer: