Allt om Charlotte Kalla: Gravid, längd och pojkvännen Fredrik Karström

Charlotte Kalla är en av Sveriges främsta idrottskvinnor och har en lång meritlista av mästerskapsmedaljer. Nu är hon gravid och aktuell i Let's dance 2023. Vi har samlat de vanligaste frågorna om Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla och Fredrik Karström.
Charlotte Kalla och Fredrik Karström blev ett par 2019.

Skiddrottningen Charlotte Kalla banade vägen för skidintresserade tjejer efter hon vann Tour de ski som 20 åring. Nu har hon lagt skidorna på hyllan och har annat i kikaren.

Charlotte Kalla: Ålder och bakgrund

Charlotte Kalla föddes den 22 juli 1987, det innebär att hon sommaren 2023 fyller 36 år gammal. Hon är dotter till Lena Kalla och Per-Erik Kalla.

Charlotte har två yngre systrar, Cecilia och Christelle.

Var bor Charlotte Kalla?

Skidåkaren kommer ursprungligen från Tärendö i Norrbotten, där hon även har en staty uppkallad efter sig. Sedan en tid tillbaka bor Kalla i stenstaden Sundsvall.

Vad heter Charlotte Kallas pojkvän?

Charlotte Kalla och sambon Fredrik Karström har varit ett par sedan 2019. De bor tillsammans i ett hus ett stenkast från Sundsvalls statskärna.

Charlotte Kalla: Graviditet och barn

I februari 2023 delade Charlotte den glada nyheten att hon är gravid. Skidåkaren väntar sitt första barn tillsammans med kärleken Fredrik Karström. Bebisen är beräknad sommaren 2023.

Då vann Charlotte Kalla Tour de ski

Charlotte Kalla vann sina första mästerskapsmedaljer på junior-VM 2006. Därefter har medaljerna fortsatt ramla in, både från OS, VM, SM och JVM.

Det stora genombrottet på seniornivå fick hon säsongen 2007/2008 vann hon skidtävlingen Tour de ski och blev den första svenska damåkaren att vinna tävlingen. Hon vann då mot finska Virpi Kuitunen. Det dröjde fram till 2022/2023 innan ytterligare en svenska lyckades vinna tävlingen, den här gången var det Frida Karlsson.

Det gör Charlotte Kalla idag

I dagsläget studerar Charlotte Kalla beteendevetenskap på Mittuniversitetet i Sundsvall. Hon har tidigare även studerat idrottsvetenskap på samma universitet men då i Östersund. Under våren 2023 byter Charlotte ut pjäxorna mot dansskor eftersom hon är en av deltagarna i Let's dance 2023.

Tillsammans med Kronans apotek har Charlotte tagit fram en hudvårdsserie samt ett hållbart nagellack.

Charlotte Kallas längd

Det är många som är nyfikna på hur lång Kalla är och hon är 162 centimeter lång.

Charlotte Kalla på Instagram

På Instagram hittar du Charlotte Kalla under användarnamnet @kalla_87. Där uppdaterar hon