Allt om Jesper Rönndahl: "Melodifestivalen", barn och frun Marie Agerhäll

Jesper Rönndahl har gjort succé i såväl frågeprogrammet "På spåret", som humorprogrammet "Svenska nyheter". Men komikern har hunnit med en hel del i sin karriär. Vi har samlat allt du vill veta om skåningen Jesper Rönndahl.

Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll.
Visste du att komikern Jesper Rönndahl och frun Marie Agerhäll har skådespelat tillsammans?

Folkkära komikern och skådespelaren Jesper Rönndahl är aktuell som en av programledarna i "Melodifestivalen" 2023. Han har en lång karriär i mediebranschen, som sträcker sig tillbaka till 90-talet.

Enligt Jesper Rönndahls egen hemsida gillar han bland annat att laga mat, springa och dricka öl. Men vad vet vi mer om den folkkära komikern?

Jesper Rönndahl: uppväxt

Skåningen Jesper föddes den 27 juni 1979. Han är 43 år gammal i skrivande stund. Rönndahl är född och uppvuxen i Veberöd, innan han senare flyttade till Malmö. Gymnasiet studerade han i Lund, innan han senare flyttade och arbetade några månader i Skottland. Han flyttade sedan till Lund för att studera mediekunskap, idéhistoria och historia på Lunds universitet.

I dagsläget bor Jesper Rönndahl i ett hus i Stockholm.

Hur lång är Jesper Rönndahl?

Det finns inga uppgifter om komikerns längd däremot, av bilder att döma, är han längre än sin "Mello"-kollega Farah Abadi. Farah har tidigare avslöjat i SVT:s "1 mot Sverige" att hon är 1,73 meter lång.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl programleder 'Melodifestivalen' 2023.
Farah Abadi och Jesper Rönndahl programleder "Melodifestivalen" 2023.

Komikerkarriären

Jesper inledde sin komikerkarriär i Lunds studentradio med humorprogrammet "Tinnitus", något som öppnade dörrarna för vidare medverkan i Sveriges radio P3. Därefter har framgångarna gått som på räls med succéer som "Svenska nyheter" och "Dips".

Utöver humorn, har Jesper även tävlat flertalet gånger i "På spåret" och dessutom vunnit två gånger. Han har även både sommar- och vinterpratat i P1.

Jesper Rönndahl: fru och barn

Jesper har två barn med hustrun Marie Agerhäll. Parets fick sitt första barn 2015 och deras andra barn kom till världen 2021.

Vem är Jesper Rönndahl gift med?

Jesper är gift med Marie Agerhäll. Paret träffades 2012 och gifte sig fem år senare, i september 2017. Marie är även hon skådespelare, men också regissör och manusförfattare. Duon har gjort en del projekt tillsammans, bland annat humorserien "Dips".

Marie Agerhäll är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har, precis som sin man, tävlar i "På Spåret" och sommaren 2022 var hon en av värdarna i "Sommar i P1".