Allt om Lasse Holm: Fru, barn och så mycket tjänar han

Sångaren Lasse Holm har haft en lång och framstående karriär. Med över sju decennier på jorden har han verkligen satt sin prägel på den svenska musikscenen. I höst ser vi honom i TV4:s "Så mycket bättre". Är du nyfiken på att veta mer om honom? Läs då vidare!

Lasse Holm och hustrun Kerstin Holm har hållit ihop i över 50 år.
Lasse Holm och hustrun Kerstin Holm har hållit ihop i över 50 år.

Lasse Holm: Ålder

Lasse Holm är född den 9 december 1943, vilket innebär att han fyller 80 år 2023.

Lasse Holm: Fru

Lasse Holm lever sedan över 50 år tillbaka med sin fru Kerstin Holm, 72. 

Lasse Holm: Barn 

Lasse och Kerstin Holm har två barn tillsammans, Paula, 48 och Peter, 46. På senare år har familjen även utökats med flera barnbarn. 

– Det är väldigt kul, underbart. De är 10, 13, 19 och 21. Bor i Danmark och Sverige, sa Lasse i en intervju med Hänt

Lasse Holm: Karriär

Lasse Holm började sin karriär redan på 1960-talet och har sedan dess varit en del av flera musikgrupper, inklusive Streaplers och Lasse Holm & Walkers. Men det är kanske framför allt som soloartist och låtskrivare han har gjort sig ett namn. 

Lasse är inte bara varit en framstående sångare, utan även en skicklig låtskrivare och producent. Han har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, både som artist och låtskrivare, och har till och med vunnit tävlingen. Med hits som "Canneloni Macaroni" och "Boogaloo" har han skapat låtar som många svenskar känner till och älskar. 

Lasse Holm: Tiden med artros

För 25 år sedan diagnostiserades Lasse Holm med atros, en vanlig ledåkomma som kan påverka rörlighet och livskvalitet. Han fick då välja mellan operation eller träning, varav han valde träning. Tack vare kontinuerlig träning kan Lasse idag både jogga och spela golf, något som han uttryckte stor tacksamhet för när han gästade Nyhetsmorgon i december 2022.

— Jag får nypa mig i armen, med tanke på vad professorn sa till mig för 25 år sedan. Det hade jag inte trott. Jag är så lycklig varje morgon, det är en sådan gåva, säger Lasse i programmet.

Lasse Holm: Så mycket tjänar han

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av, hade Lasse Holm en fastställd förvärvsinkomst på 694 400 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 57 000 i månaden. Han hade även ett överskott av kapital på 103 007 kronor det året.

Lasse Holm: Medverkar i "Så mycket bättre" 2023

Lasse Holm är en av artisterna som medverkar i höstens säsong av TV4:s "Så mycket bättre". 

"Så mycket bättre" 2023 har premiär 28 oktober på TV4 och TV4 Play. 

Källa: Instagram/@samycketbattre